3. december 2016
Marcipankage med kirsebær
8 personer (8 styk)
Ingredienser
Bærmousse
2 blade husblas
150 g bær symfoni (kan erstattes med andre bær)
1,5 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 øko appelsin, saften heraf
½ øko appelsin, skallen heraf
1,5 dl fløde
Marcipanbund og top
ca. 100 g ren rå marcipan
Fremgangsmåde Udskriv
Bærmousse
Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det. Kom bær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang, appelsin saft og skal op i en gryde og bring i kog. Når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 minutter.
Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas i. Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).
Kom moussen i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Fyld 8 forme med mousse (jeg fyldte 8 halvkugleforme af silikone 5 cm i diameter). Stil på frost i ca. 1,5-2 timer.
Marcipanbund og top
Udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir, og udstik en bund og top. Jeg valgte en udstikker til bunden på 6 cm og til toppen på 2 cm.
Bag dem ved 180 grader i ca. 5 minutter.
Pynt
Samle kagen med en stor marcipanbund, og placer en moussebombe, og herefter en lille marcipantop. Pynt med et amorane kirsebær, en chokoladesnirkel og lidt guldstøv.