Mine tanker om Den Store Bagedyst.. Drømmer du om at ansøge?
13. november 2016

Mine tanker om Den Store Bagedyst.. Drømmer du om at ansøge?

Så rullede det sidste afsnit af denne sæson af Den Store Bagedyst over skærmen og STORT TILLYKKE herfra til Sune! Så sluttede endnu en sæson, og det er på en eller anden måde slet ikke til at forstå, at vi allerede har set 9 afsnit, og nu søger DR igen nye deltagere til næste år. Og lur mig, om ikke der sidder RIGTIG mange derude, og tænker skal – skal ikke..? Jeg har kun en kommentar hertil: SKAL! Hvorfor ikke prøve at give jer selv en oplevelse for livet?

MEN… I skal være forberedte på, at I for en kort periode går ind i en form for ego-boble, og takker nej til alt der ikke handler om kage, teltet og jeres køkken. Det er ikke for sjov, når samtlige deltagere gang på gang fortæller, hvor meget de tænker kage/drømmer kage. Alle deltager, som kommer til program 2-3, mærker konkurrencen og vil kæmpe deres “livs” kamp for at blive i teltet. Når I øver optil program 1, er du kun din egen konkurent – du aner ikke, hvad de andre kan præstere, derfor er det også noget helt særligt over at bage første gang i teltet og Timm siger “træd væk fra jeres køkkener”, for så at kigge rundt på de andre deltageres værker. Der finder man virkelig ud af hvor niveauet er, og hvor meget du skal hjem og øve 😉

Når det er sagt, så skal man også være forberdt på, at ens liv kommer til at handle SÅ MEGET om kage, at du sætter dit eget liv på standby. Ens parforhold kommer på en seriøs prøve. En typisk uge hos mig dengang lød sådan her;

  • Stod op, var lidt mor, afsted på job, og arbejde dobbelt så hurtigt, fordi ugen ikke havde 5 dage, men kun 2 til 3 dage fordi jeg skulle over i teltet (og alligevel tænkte jeg nærmest kun kage på jobbet).
  • Hjem, være lidt mere mor og pleje min dårlige samvittighed, putte og ud i køkkenet og ØVE til kl. 1-2 om natten, og op næste morgen kl. 6.
  • Herimens skulle der afleveres indkøbsliste, opskrifter og ideer til DR, måske optage videoer til DR og nå at handle ind, finde tøj, rekvisitter mv. – Det var så vanvittigt hårdt på alle måder.

MEEEEEEEEN, hallo – hør lige her, jeg gjorde det gerne igen imorgen!!! Det er så spændende og en uforglemmelig oplevelse. Du lærer dig selv at kende, som aldrig før, som jeg VED du kan tage med dig ud i den virkelig verden bagefter. Du får nogle skønne venskaber, nogle minder for livet og ikke mindst bliver du en endnu bedre bager og udgave af dig selv.

Jeg bliver spurgt dagligt i disse dage, om “hvor god var du inden du deltog?”, “hvor lang tid har du bagt?”, “hvorfor ville du gerne deltage?” mv. mv. mv. Hertil kan jeg sige, at jeg var ikke særlig god inden – jeg var nok som de fleste, som elsker at bage og gør det enormt meget i sin fritid! Jeg har kun bagt sådan rigtigt de sidste 8 år, og særligt de sidste 4 år. Jeg blev presset til at deltage fra mine tidligere kollegaer, og jeg TAKKER dem for at have presset mig! I starten da jeg fik ros af Blomsterberg og Jan, tænkte jeg “nååår, jeg var nok bare heldig” – jeg turde ikke tro på, at jeg faktisk kunne. Helt ærligt, var det faktisk først i de hemmelige udfordringer, hvor jeg selv fandt ud af, hvor dygtigt jeg var/er, fordi der var det min erfarring som skulle føre mig til tre første pladser – ja, må godt prale lidt! 😉

Også til det spørgsmål, som ALLE stiller “hvad tænkte du, da du røg ud i semifinalen?” – årh jeg ved snart ikke, hvad jeg skal svare, for jeg følte oprigtigt en KÆMPE uretfærdighedsfølelse!!! Men det var deres valg, og det må jeg acceptere, og idag gør det mig absolut intet, for jeg har skulle kæmpe mig til min succes (ikke at de andre ikke har det, men lidt følger naturligt med titlen og nogle ting gør ikke). Jeg tror på der var en mening med, at jeg ikke skulle i den finale og kæmpe om titlen 😉

Jeg har lært, at har man intet godt at sige, skal man holde mund… meeeeen, jeg bliver spurgt til “hvad synes du om dette års sæson?”. Årh ha må være helt oprigtig ærlig – synes bestemt ikke den har været som forventet :/ Og hvad havde jeg så forventet? Ja, det ved jeg ikke helt, men ikke at niveauet var så lavt og slet ikke, at en sæson 5 bruger købt farvet marcipanovertræk, købt fondant og medbringer chokolader/marmelader hjemmefra. Dermed ikke sagt, at jeg ikke har den vildeste respekt for samtlige deltager, for jeg ved om nogen som tidligere deltager, hvor hårdt og krævende det er! Jeg vil sige mit vendepunkt i denne sæson blev efter chokoladetemaet, der skete der noget! Jeg synes programmet fik den rigtige vinder 🙂 Husk på, jeg blot sidder udefra og er tidligere deltager, så måske jeg ønskede at se noget andet.?!?! Må også indrømme jeg er en smule stolt af som tidligere deltager at kunne inspirere og finde sine egne værker i denne sæson i en eller anden afskygning.

OG hvad ville jeg egentlig sige med alt dette her, at jeg helt oprigtigt synes du skal sende en ansøgning afsted, hvis du går og tænker en lille smule over det. Lev i nuet og prøv lykken – du vil hade dig selv, når næste sæson ruller over skærmen og tænker, ej hvorfor gav jeg det ikke en chance. Men husk nu, at Den Store Bagedyst også er et underholdningsprogram, som skal skabe en masse energi, harmoni, glæde og lykke indenfor personligheder, forskelligheder og kagekreationer. Den Store Bagedyst er ikke kun et kageprogram, det er meget mere end det 🙂

Lidt tanker herfra
KRAM !!

Har I læst mine dagbøger fra min deltagelse i Den Store Bagedyst? 🙂  I kan læse om Annemettes gode råd til at ansøge 😉

Ditte_julie_jensen_28

minnie_mouse_cake5

MORMORKAGE_2

Ditte_julie_jensen_1