14. august 2016

Mini rabarberkager med pistaciemarcipan

Jeg har simpelthen så mange rabarber i min have, og så længe det er sommer synes jeg det er synd at fryse dem ned. Vil så gerne nyde, at jeg kan bruge dem friske! Jeg lavede en masse rabarbermousse på et tidspunkt, og havde en del tilovers, som jeg frøs ned som moussebomber. Derfor kan det godt være opskriften ikke helt passer til 12-16 stk. – har prøvet at beregne det nogenlunde.

De smager simpelthen så lækkert og friskt. En skøn lille velkomstkage til dine gæster, eller en skøn dessert!

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen1

Mini rabarberkager med pistaciemarcipan
Ca. 12-16 stk.

Rabarbermousse
2,5 blade husblas
250 g rabarber
65 g lyst rørsukker
1/2 økologisk citron, saft og skal
20 g past. æggehvider
15 g flormelis
1 dl piskefløde

Rabarbermousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarberne skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citronsaft og -skal. Tag gryden af varmen og blend rabarbermassen til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk æggehviderne og flormelis til en stiv marengs og vend forsigtigt marengsen i rabarberpuréen. Pisk fløde til flødeskum og vend i rabarbermoussen. Hæld rabarbermoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Støb rabarbermoussen i en halvkugle silikoneform (5 cm i diameter). Stil dem på frost i mindst 3 timer.

Pistaciemarcipan (bunde)
35 g grønne, usaltede pistacienødder
100 g ren rå marcipan
1/2 økologisk lille citron, saft og skal.

Pistaciemarcipan: Blend pistacienødderne i en mini hakker. Riv marcipanen fint og ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul pistaciemarcipanen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 min. Udrul herefter pistaciemarcipan i 2-3 mm. tykkelse og udstik ca. 25 bunde (udstikker med bølgekant 5-6 cm i diameter). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-12 min.

Pynt
lidt hinbærstøv
Spiselige blomster (mine er ikke spiselige på billede, kun pynt)

Samling: Befri rabarbermoussebomberne fra formen og placer dem på en pistaciemarcipanbund. Drys med lidt hindbærstøv og pynt dem af med en blomst eller andet.

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen rabarberkager_Ditte_Julie_jensen3