Mini rabarberkager med pistaciemarcipan
14. august 2016

Mini rabarberkager med pistaciemarcipan

Ca. 12-16 små kager

Ingredienser

Rabarbermousse

2,5 blade husblas
250 g rabarber
65 g lyst rørsukker
1/2 økologisk citron, saft og skal
20 g past. æggehvider
15 g flormelis
1 dl piskefløde

Pistaciemarcipan (bunde)

35 g grønne, usaltede pistacienødder
100 g ren rå marcipan
1/2 økologisk lille citron, saft og skal

Pynt

lidt hinbærstøv
Spiselige blomster (mine er ikke spiselige på billede, kun pynt)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarberne skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citronsaft og -skal. Tag gryden af varmen og blend rabarbermassen til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk æggehviderne og flormelis til en stiv marengs og vend forsigtigt marengsen i rabarberpuréen. Pisk fløde til flødeskum og vend i rabarbermoussen. Hæld rabarbermoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Støb rabarbermoussen i en halvkugle silikoneform (5 cm i diameter). Stil dem på frost i mindst 3 timer.

2
Pistaciemarcipan (bunde)

Blend pistacienødderne i en mini hakker. Riv marcipanen fint og ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul pistaciemarcipanen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 min. Udrul herefter pistaciemarcipan i 2-3 mm. tykkelse og udstik ca. 25 bunde (udstikker med bølgekant 5-6 cm i diameter). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-12 min.

3
Pynt

Se billederne for inspiration

4
Samling

Befri rabarbermoussebomberne fra formen og placer dem på en pistaciemarcipanbund. Drys med lidt hindbærstøv og pynt dem af med en blomst eller andet.

Rabarberkager

Jeg har simpelthen så mange rabarber i min have, og så længe det er sommer synes jeg det er synd at fryse dem ned. Vil så gerne nyde, at jeg kan bruge dem friske! Jeg lavede en masse rabarbermousse på et tidspunkt, og havde en del tilovers, som jeg frøs ned som moussebomber. Derfor kan det godt være opskriften ikke helt passer til 12-16 stk. – har prøvet at beregne det nogenlunde.

De smager simpelthen så lækkert og friskt. En skøn lille velkomstkage til dine gæster, eller en skøn dessert!

rabarberkager_Ditte_Julie_jensen3rabarberkager_Ditte_Julie_jensen1