Mørdej og blindbagning
13. januar 2017

Mørdej og blindbagning

1 tærte

Ingredienser

MØRDEJ

150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
et nip salt
2 æggeblommer

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm. tykkelse og kom dejen op i en ønskede tærteform. Hvis tærten blindbages – bages den først i 7-10 min. ved 190 grader varmluft. Fjern bagepapir og bønner, og bag herefter tærten færdig i 5-10 min.

Du kan også prøve f.eks.. min jordbærtærte eller mine små lækre chokolade petit fours

Mørdej

Mørdej kan være en drilsk fætter, men når først du bliver gode venner med den, vil du elske at lave mørdej. Det er noget af det bedste jeg ved. En sprød mørdej er = en sprød tærte, og noget som går lige i bagehjertet på mig.

Mørdej kan blindbages, som gøres ved at fore tærten med bagepapir eller sølvpapir og herefter bønner, linser eller bagelinser. På den måde holdes tærten “nede” og holder sin plads.

mørdej