6. december 2016
Plumkage med marcipan
10-12 personer
Ingredienser
Plumkage med marcipan
150 g sukker
100 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
150 g hvedemel
50 g rosiner
50 g syltet appelsinskal i tern
50 g hasselnødder, grofthakkede
50 g usaltede pistaciekerner, grofthakkede
50 g tørrede abrikoser, grofthakkede
1 spsk hvedemel
Pynt
drysset flormelis
rødt silkebånd
Fremgangsmåde Udskriv
Plumkage med marcipan
Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Tilsæt smørret og ælt det godt sammen. Ingen klumper. Tilsæt æggene ét ad gangen. Herefter sigtes 150 g hvedemel i dejen og den røres glat. Alt fyldet kommes op i en skål, og vendes sammen med 1 spsk. hvedemel. Fyldet tilsættes dejen og vendes forsigtigt rundt. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i en justerbar kagering, gerne en med hul i midten. Spray gerne formen med bagefedt.
Plumkagen bages ved 165 grader 35-40 minutter, tages ud af formen og afkøles.
Pynt
Se billederne for inspiration
Glædelig 6. december og 2. søndag i advent !!!
Retro plumkage
I samarbejde med IDE møbler, har jeg udarbejdet denne plumkage, idet jeg skulle lave en kage der var retro. En plumkage for mig emmer af retro! Jeg kan personligt ikke lide plumkager, så det har været en udfordring at udarbejde en opskrift jeg selv kan lide – og denne er virkelig lækker (hvis du spørger mig!)