Plumkage med marcipan
6. december 2016

Plumkage med marcipan

Ca. 12 personer

Ingredienser

Plumkage med marcipan

150 g sukker
100 g ren rå marcipan
150 g blødt smør
3 æg
150 g hvedemel
50 g rosiner
50 g syltet appelsinskal i tern
50 g hasselnødder, grofthakkede
50 g usaltede pistaciekerner, grofthakkede
50 g tørrede abrikoser, groft hakket
1 spsk hvedemel

Pynt

Drysset flormelis
Rødt silkebånd

Fremgangsmåde Udskriv

1
Plumkage med marcipan

Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Tilsæt smørret og ælt det godt sammen. Ingen klumper Tilsæt æggene ét ad gangen. Herefter sigtes 150 g hvedemel i dejen og den røres glat. Alt fyldet kommes op i en skål, og vendes sammen med 1 spsk. hvedemel. Fyldet tilsættes dejen og vendes forsigtigt rundt. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i en springform, gerne en med hul i midten. Spray gerne formen med bagefedt.

Plumkagen bages ved 165 grader ca. 35-40 minutter, tages ud af formen og afkøles.

2
Pynt

Se billederne for inspiration

Glædelig 6. december og 2. søndag i advent !!!

I samarbejde med IDE møbler, har jeg udarbejdet denne plumkage, idet jeg skulle lave en kage der var retro. En plumkage for mig emmer af retro! Jeg kan personligt ikke lide plumkager, så det har været en udfordring at udarbejde en opskrift jeg selv kan lide – og denne er virkelig lækker (hvis du spørger mig!)

plumkage_1