5. august 2015
Rabarberlagkage
12-15 personer
Ingredienser
Mazarinbunde
200 g ren rå marcipan
200 g smør, blødt
190 g lyst rørsukker
4 æg, str. M/L
50 g kage hvedemel
60 g mandler uden hinde
1,5 økologisk appelsin, skallen heraf og saften fra 0,5
0,5 økologisk citron, skallen heraf
Bagte rabarber
300 g rabarber
0,75 dl lyst rørsukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
1 vaniljestang
Hvid chokoladecreme
1 blad husblas
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
150 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
15 g glukosesirup
35 g smør
1 nip salt
Rabarbermousse
5 blade husblas
500 g rabarber
125 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 økologisk appelsin, skallen heraf
40 g past. æggehvider
30 g flormelis
200 ml piskefløde
Rabarber gitterlåg
5 rabarber
½ liter vand
2 dl sukker
marcipanbånd
200 g marcipan
100 g flormelis
35 g glukose
Pynt
400 ml fløde, pisket til flødeskum
Lidt blomster til pyntning
Fremgangsmåde Udskriv
Mazarinbunde
Pisk marcipan, smør og sukker sammen. Pisk til alle klumper af marcipan og smør er væk. Tilsæt æg et ad gangen. Tilsæt mel, appelsin og citron og rør. Hak mandler og vend dem i blandingen. Beklæd to springforme med bagepapir i bunden (24 cm i diameter) og bag den ved 180 grader varmluft i 15-25 minutter. Lad bundene køle i formen.
Bagte rabarber
Skyld og rens rabarber. Skær dem i 2 cm små stykker. Kom dem op i et lille fad og tilsæt sukker, citronskal og -saft og vanilje (stang og korn). Bag rabarberne ved 170 grader varmluft i 15-20 minutter.
Hæld væden fra de bagte rabarber evt. igennem en sigte.
Hvid chokoladecreme
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Hak chokolade fint og kom op i en skål. Giv fløde og glukose et kort opkog og hæld den herefter over den hakkede chokolade. Knug husblassen fri for vand og kom op i blandingen. Rør i chokoladen med en dejskraber i midten og lad det langsomt blive en homogen masse. Tilsæt smør, citronsaft og -skal og salt og rør på samme måde. Når den er ens og glat sættes den på køl, indtil du skal bruge den.
Rabarbermousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Skær rabarber i mindre stykker. Kog stykkerne møre i 10-15 minutter med sukker, citronsaft og -skal og appelsinskal. Tilsæt den udblødte husblas og blend blandingen til en puré. Pisk æggehvider og flormelis stift og vend forsigtig rabarberpuréen i. Pisk fløde til flødeskum og vend masserne sammen.
Rabarber gitterlåg
Kog vand og sukker op, og skru ned på middelvarme. Rens rabarber og skræl tynde strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern. Kom ca. 5 strimler i vandet af gangen. Giv dem 30-60 sekunder og læg herefter på et visestykke. Fold dem ud, så de ikke krøller sig sammen. Når de alle er kogte, kan du starte din fletning, og lave et gitterlåg, som skæres til og lægges på kagen.
marcipanbånd
Ælt det hele sammen. Læg gerne marcipanen på køl lidt tid inden brug. Udrul marcipanen og skær til, så den passer til kagen, som et bånd.
Samling og pynt
Placer en kagebund på et fad, og kom en kagering omkring kagen (husk kageplast eller evt. bagepapir). Kom de bagte rabarber oven på bunden, og herefter den hvide chokoladecreme. Placer endnu en bund. Kom rabarbermoussen ovenpå, og stil kagen på køl i ca.3-4 timer.
Når kagen har sat sig, tages kageringen af. Rabarberlåget kommes på kagen.
Smør kagen let med lidt flødeskum rundt om kanten. Kom marcipanbåndet rundt om kagen. Kom resten af flødeskummen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt nogle små ringe langs kanten af kagen på toppen. Pynt med lidt blomster.
Fødselsdagskage til min mor
Jeg lavede en rabarberlagkage til min kære mor, da hu havde fødselsdag, og mine rabarber i haven var klar til at blive høstet 🙂
Jeg er selv blevet rigtig glad for resultatet. Synes den er så fin og lige, som den så ud oppe i mit hoved (ja, der er mine kager oftes kreeret og tegnet inden jeg laver dem). Bruger meget tid på at tænke på kagetanker og kageideer.
Rigtig god bagelyst 🙂