Squashkage med fuldkornsmel
10. januar 2019

Squashkage med fuldkornsmel

8 personer

Ingredienser

SQUASHKAGE 

100 g lyst rørsukker
1/2 tsk vaniljepulver
3 æg, str. M/L
100 g smør
100 g god hvid chokolade
1 squash (ca. 350 g revet squash)
150 g Finax hvid hvede fuldkornsmel
100 g Finax fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
1,5 tsk cake factor

VANILJEFROSTING

2 tsk vaniljepulver
200 g flormelis
150 g smør, blødt
200 g neutral flødeost
1 spsk citronsaft

I ØVRIGT

grønne pistacie
hvide chokoladeperler
grøn skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
SQUASHKAGE 

Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftigt æggesnaps. Smelt smør og chokolade. Vend den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen. Riv squash og vend også den i dejen. Sigt herefter de tørre ingredienser i og vend forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en justerbar kagering (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter. Lad kagen køle af i formen.

Befri kagen fra kageringen. Skær kagen ud i 8 stykker.

2
VANILJEFROSTING

Pisk vanilje, flormelis og smør til en lys og luftig masse. Pisk herefter flødeost i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat til den er ensartet, så den ikke risikerer at skille. Vend citronsaft i.

Kom frostingen på en sprøjtepose med en By Ditte Julie adapter, så du kan skifte tylle undervejs. Sprøjt forskellige og kreative mønstre på kagestykkerne.

3
I øvrigt

Hak pistacie fint. Pynt med pistacie, chokoladeperler og skovsyre.

Tips

Det er ikke svært at lave en god smørcreme, men det kræver at man husker at stoppe i tide. Hvis du er i tvivl har jeg filmet en how to video på Klub Ditte Julie, som forhåbentlig kan hjælpe dig rigtig godt på vej.

Finax

Blot fordi kalenderen siger januar, betyder det ikke, at man ikke må spise kage. Ikke i min verden, i hvert fald. Derfor får I opskriften på denne lækre squashkage med fuldkornsmel og hvid hvede.

Jeg er alligevel hoppet en smule med på “sundhedsbølgen” her i januar måned. Jeg har nemlig skruet en anelse ned for sukkeret, og så har jeg brugt hvid hvede og fuldkornshvedemel fra Finax. De to fuldkornsmele bidrager med masser af fibre og fuldkorn, som giver kagen masser af smag og saftighed, samtidig med at der faktisk er sneget sunde sager i kagen.

Reklame for Finax

FULDKORNSKAGE MED HVID CHOKOLADE OG SQUASH

Snyd gode fibre i kagen

Hvid hvede fuldkornsmel fra Finax er lys i farven som almindelig hvedemel, men samtidig rig på kostfibre som fuldkornsmel, da alle skaldele bevares via en specieludviklet formalingsteknik. Fuldkornshvedemel fra Finax er groftformalet, hvilket giver fyldigt bagværk med en grovere struktur og masser af smag. I fuldkornhvedemel er det hele kornet, der er malet, og alle hvedens naturlige bestanddele bevares derfor, i modsætning til almindeligt hvedemel, hvor skaldele og kim er frasigtet.

Jeg har snydt de sunde fibre og fuldkorn ind i kagen, helt uden at det går udover smagen. Squashkagen er stadig sød, saftig og med den blødeste vaniljefrosting på toppen. Fuldkornsmelet bidrager med struktur i kagen, som klæder den rigtig godt. Lige for en god ordens skyld: Det er ikke en sund kage – det er en kage aldrig i mine øjne – men jeg har brugt mel, som bidrager med kostfibre, der er sunde at spise.

Nyd kagen – også selvom det er januar ☺️

VANILJEFROSTING SPROEJTETEKNIK