Studenterkage – opskrift fra Mærkedage
11. maj 2022

Studenterkage – opskrift fra Mærkedage

15-20 personer

Dette er den helt store studenterkage, som kræver lidt ekstra tålmodighed og snilde. Studenterhuen består af en blondiebund, en hvid chokolademousse og en frisk bærmousse. Kagen er pyntet med marcipan, som en ægte studenterhue og med smukke, delikate sommerbær.

Denne opskrift er oprindeligt fra min bog Mærkedage. Dog er der desværre sket en fejl i bogen, så her kommer den rigtige opskrift. Fejlen er selvfølgelig rettet nu, men i alle de bøger, som allerede var trykt (1. udgave) findes fejlen selvfølgelig stadig. Men here goes – her er den rigtige (og fejlfrie) opskrift til alle jer kommende studenter, til jer, der skal bage kage til kommende studenter eller bare alle jer, der elsker kage!

Studenterkage ala spiselig studenterhue

Ingredienser

Blondiebund

140 g smør

140 g god hvid chokolade

3 æg, str. M/L

75 g lyst rørsukker

60 g kage hvedemel

1 knivspids salt

HVID CHOKOLADEMOUSSE

4,5 blade husblas

350 g godhvid chokolade

9 dl piskefløde

BÆRMOUSSE

2 blade husblas

200 g blandede bær, frosne 

2 spsk lyst rørsukker

2 tsk vaniljepasta

1 økologisk citron, skallen og saften heraf

2 dl piskefløde

MARICPANBÅND

200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
hvid, rød eller blå og sort pastafarve
guldstøv

I ØVRIGT


friske bær, jeg har brugt hindbær og jordbær
spiselige blomster
 

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondiebund

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt derefter mel og salt i. Vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en justerbar kagering (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller en bagemåtte og bag bunden ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra kageringen og rengør ringen. Kom bunden tilbage i kageringen og for med kageplast langs kanten.

2
HVID CHOKOLADEMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft og kom i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde hen over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Vrid husblassen og rør den straks ud i chokoladefløden. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Stil skålen på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og er helt køleskabskold (maks 5 grader). 

3
BÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kog bær, sukker, vanilje, fintrevet citronskal og -saft op i en lille gryde i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage, men gem stadig bærrerne så du har en marmelade. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Smør bærmarmeladen udover bunden og hæld derefter bærmoussen ud over kagen, og stil kagen tilbage på køl i minimum 2-3 timer.

Når bærmoussen har sat sig, befries kagen fra kagering og kageplast. Udvid kageringen (24 cm i diameter) og for kageringen med et nyt stykke kageplast. Pisk chokolademoussen luftig med en håndmixer og kom moussen på en sprøjtepose. Sprøjt mousse langs kanten og herefter over kagens top. Glat kagen med en kagespartel og bank kagen forsigtigt mod bordpladen. Stil kagen på køl i 3-4 fire timer eller natten over.

4
MARICPANBÅND

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen og læg den på køl i en pose i ca. 30 minutter eller til du skal bruge det.

Indfarv marcipan, så du har mest hvid marcipan til båndet omkring kagen. Derefter skal du have et rødt eller blåt bånd, et lille sort bånd og små guldknapper.

5
I ØVRIGT


Befri kagen for kageplast og springform, og placér den på det ønskede fad. Udrul marcipan i 2 mm tykkelse og tilpas kagens højde og omkreds. Kom marcipanbåndet omkring kagen og kom de øvrige detaljer på (brug billedet til inspiration), så du laver en studenterhue. Pynt kagens top med hindbær og jordbær (eller blåbær og brombær, hvis din hue er blå). Afslut med spiselige blomster. 

Studenterkage ala spiselig studenterhue

Denne opskrift er som sagt fra bogen Mærkedage. Har du lyst til flere opskrifter til særlige mærkedage i dit liv, kan du købe hele bogen lige her.Studenterkage ala spiselig studenterhue