
15. januar 2016
Tærte med hindbær og hvid chokolade
6-8 personer
Ingredienser
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Mandel-hindbær fyld
150 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1 knsp salt
1 spsk mel
½ økologisk citron, skallen og saften heraf
ca. 20 hindbær, friske
Hvid chokoladeganache
310 g god hvid chokolade, hakket
0,8 dl piskefløde
1 tsk honning
I øvrigt
overskydende hvid chokoladeganache
karamel (kogt kondenseret mælk)
hindbær, friske
guldstøv
bladguld
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldr smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en form (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund, aflang form).
Mandel-hindbær fyld
Ælt rå marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne. Kom æg, salt og mel i til massen er homogen og tilsæt citronskal og saft. Kom massen op i den ubagte tærte og placer de friske hindbær som du ønsker, og bag tærten ved 190 grader varmeluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeganache på.
Hvid chokoladeganache
Fløde og honning varmes op i en gryde til lige under kogepunktet. Chokoladen hakkes fint og kommes op i en skål. Den varme flødeblanding hældes over chokoladen. Rør nu forsigtigt rundt i midten med en dejskaber til den er ensartet og glat. Hæld den forsigtig over den afkølede tærte, så chokoladeganachen danner et spejl på tærten. Lad den stå og sætte sig, inden du pynter den – ca. på køl 1-2 timer.
I øvrigt
Den overskydende chokoladeganache gemmes og stillet på køl indtil den bliver en fast trøffelmasse, som er sprøjtefast. Kog den kondenseret mælk i min. 3-4 timer i en gryde med vand under låg. Den skal konstant være dækket af vand.
Befri tærten af formen og placer den på et fad, og pynt den som du ønsker.