10. december 2016
Vaniljekranse – spiseligt bordpynt
25-30 vaniljekranse
Opskriftern på vaniljekransene finder du her.
VANILJEKRANSE
80 g mandler uden hinde
100 g kage hvedemel
180 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
200 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
ca. 150 g kage hvedemel
i øvrigt
Herudover skal du bruge
50 g ren rå marcipan
lidt grøn og rød pastafarve
Fremgangsmåde Udskriv
Vaniljekranse
Blend mandler fint sammen med (100 g) mel. Ælt sukker, vanilje og smør i en skål. Tilsæt æg. Tilsæt mandelmel og ælt godt. Tilsæt herefter (ca. 150 g) mel lidt efter lidt til du har en glat og ensartet dej.
Kom dejen i en sprøjtepose fra By Ditte Julie med adapter og tylle. Start evt. med en smule af dejen og fyld op med dej undervejs. Sprøjt 25-30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vaniljekransene ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter. De skal være gyldne i farven.
I øvrigt
Del marcipan i to og indfarv hver del. Tril kugler af den røde og form blomster/blade af den grønne. Pynt kagen.