Bananmuffins med karamelliseret chokoladesmørcreme og ristet hasselnødder
24. maj 2017

Bananmuffins med karamelliseret chokoladesmørcreme og ristet hasselnødder

12 muffins

Ingredienser

Bananmuffins

115 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg, str. M/L
75 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 bananer, modne

Karamelliseret chokoladesmørcreme

70 g lyst rørsukker
1 spsk lys sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
150 g mørk chokolade, 70 %
150 g smør, blødt

I øvrigt

100 g ristet hasselnødder
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bananmuffins

Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hæld dejen på sprøjtepose, og fyld 2/3 dele af muffinsformene op med dej. Bag dem ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.

2
Karamelliseret chokoladesmørcreme

Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 minutter – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 minutter og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose med en rund glat tylle. Afsæt 12 lige store chokoladetoppen på bananmuffins’ne.

3
I øvrigt

(Hvis ikke du kan få færdig ristet hasselnødder, kan du selv riste dem af i ovnen ved 180 grader i 10 min. og nulr skallerne af bagefter.)

Hak hasselnødderne i en minihakker til hasselnødde “mel”, og tril forsigtigt dine muffins i hasselnøddemelet (kun chokoladetoppen).

Stil dem på køl indtil brug (eller natten over), og pynt af med fine gule blomster.

chokoladesmørcreme1Fredag betyder weekenden også betyder det også ny video fra mig af (så mange fredage som muligt i hver fald). Jeg har prøvet at lave en lidt anden video en dem jeg plejer, hvad synes I. Bananmuffins med karamelliseret chokoladesmørcreme og ristet hasselnødder – bare kombinationen får mit mundvand til at løbe, men så bare vent til du smager dem.. Hold nu kæft (ja, undskyld) de er ÅNDSVAGT gode!!! Jeg er helt oppe og køre over dem…..!!! I må ikke snyde jer selv – bag dem med det samme.

Du kan se videoen på min YouTube kanal.

GemGem