2 I Bagværk/ Glutenfri/ Kager/ Sukkerfri

Nøddekage med blåbær og abrikos // Glutenfri og sukkerfri

Sukkerfri og glutenfri – det er ikke kager jeg normalt laver (jeg har en del glutenfrie opskrifter), men efter kæmpe efterspørgsel har jeg lavet denne nøddekage med blåbær og abrikos, som er glutenfri og sukkerfri. (step billeder længere nede)

Ærligt, så er det faktisk en tom køleskabet kage, for jeg fik ideen fredag morgen inden jeg skulle besøge en fantastisk ven – 2 timer senere (med andre ord, kagen er meget nem at lave). Men resultatet blev faktisk overraskende godt! Noget jeg vil arbejde lidt videre med, men vil helst gerne arbejde sammen med andre, når jeg laver sukkerfrie kager.

Jeg har det faktisk sådan lidt, at jeg helst gerne vil lave kager med sukker! Simpelthen fordi jeg synes man skal nyde sin kage, og det ene stykke. Det ene stykke kage eller den kage du har stået og bagt giver så meget forkælelse til sjælen – mener det virkelig! Det er ikke kagen, som gør dig tyk, men alt det andet du spiser – NYD din kage 🙂

Men jeg må indrømme jeg har kigget lidt på market og har fået så ubeskrivelig mange henvendelse – I vil så gerne have sukkerfri og glutenfri kager, men mit mål er ikke, at kagerne skal være sunde, men jeg vil derimod UTROLIG GERNE HJÆLPE alle jer, som har diabetes eller har problemer med blodsukkeret eller andet. Jeg synes jeres kager skal se lige så smukke ud, hvor det ved jeg de kan også selvom der ikke er sukker i…! 🙂

Derfor prøver jeg med lidt forskelligt, for at inspirerer jer til noget smukt bagværk med stadig uden sukker eller gluten.

Nøddekage med blåbær og abrikos – sukkerfri og glutenfri

Nøddekage
200 g nødder (jeg brugte mandler, hasselnødder og valnødder)
2 tsk bagepulver
150 g past. æggehvider

Hak nødderne fint og bland det sammen med bagepulver. Pisk æggehviderne stive i en ren skål. Vend nødderne sammen med æggehviderne. Kom nøddemassen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag nøddekagen ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.

Abrikoskompot med blåbær
250 g friske abrikoser (uden sten)
1 vaniljestang
1-2 spsk honning
125 g friske blåbær

Rens abrikoserne, fjern stenen og skær dem i små både. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornen ude. Kom den tomme vaniljestang, vaniljekorn, abrikoser og honning op i en lille gryde. Bring det i kog og lad det kog i nogle minutter. Rør ikke for hårdt i gryden, da abrikoserne ikke må blive til mos (de må gerne have lidt struktur). Tag gryden af varmen og tilsæt blåbær. Vend det sammen og kom låg på gryden. Stil den til side og lade det køle af.

I øvrigt
100 g mørk chokolade, 80 %
spiselige blomster

Befri kagen fra formen og placer den på et ønsket fad. Smelt chokoladen og pensl overfladen med chokolade, og stil den på køl i 5 min. Fordel kompotten en for kagen og pynt af med blomster.

Nøddekagen kan serverses med en sukkerfri is, creme fraiche eller evt. skyr.

Læs flere indlæg

2 Kommentarer

  • Besvar
    Cæcilie
    17. juli 2017 kl. 9:38

    Ønske til opskrift:
    Min mand kan ret gode lidt tørkager såsom mazerintærte og lignende. Men jeg synes, at det er ret kedeligt. Måske du kan lave en opskrift, som gør det spændende 😊

  • Besvar
    Signe
    17. juli 2017 kl. 11:43

    Ser super lækker ud den må snart prøves😋

  • Skriv en kommentar