0 I Kager

Bradepandekage // Chokoladekage // Klassenstime-kage

Bradepandekage chokoladekage snit

I samarbejde med Børns Vilkår (ambassadør)

Bradepandekage, chokoladekage, klassenstime-kage, ja kært barn har mange navne. Jeg har lavet en luksusudgave af en klassenstime-kage, som faktisk er en bradepandekage og en chokoladekage. Dog uden glasur og sukkerkrymmel, da jeg gerne ville gøre den lidt bedre og ikke mindst komme med et godt tip til lidt sundere og sjovere krymmel, nemlig farvet kokosmel.

BAG FOR EN SAG

Idag skydes BAG FOR EN SAG igang, og som ambassadør for Børne Vilkår støtter jeg naturligvis op om denne gode sag. BAG FOR EN SAG er et fantastisk projekt, ikke kun fordi der samles penge ind til børnetelefonen, men fordi pengene samles ind igennem bagning, samvær og hygge. Det er nemlig det bagningen kan (hvis du spørger mig), bagningen kan skabe et fælles projekt, et fællesskab og et fælles mål, som kan være sundt idag.!

Jeg har bagt denne klassenstime-kage (chokoladekage) med chokoladecreme og kokoskrymmel. BAG FOR EN SAG fylder 10 år i år, hvorfor jeg har lavet et flag. Du kan farve kokosmel i alle farver og lege med pynten, som I har lyst til.

I kan finde vores inspirationsvideo på Børns Vilkars Facebook side – linker lige direkte til videoen.

Bradepandekage, chokoladekage og/eller klassenstime-kage

DEJ
250 g hvedemel
300 g flormelis
6 spsk kakao
2 tsk bagepulver
lidt salt
150 g smør
2,5 dl sødmælk
2 æg, str. m/l

Sigt alle de tørre ingredienser op i en skål skål. Smelt smørret i en gryde. Kom smeltet smør, sødmælk og æg op i en anden skål og rør det godt sammen. Pisk det herefter i de tørre ingredienser. Kom dejen op i en bradepande (ca. 25 x 30 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 min. Lad kagen køle af.

CHOKOLADECREME
1 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
50 g smør, i tern

Varm fløde op til lige under kogepunktet (må ikke koge). Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det forsigtigt sammen. Rør herefter smørret i cremen.

Stik en masse huller i kagen med en gaffel, og hæld herefter chokoladecremen udover kagen. Processen kan gentages, så chokoladecremen rigtig kommer ned i kagen.

FARVET KRYMMEL
100-150 g kokosmel
frugtsfarve (rød evt.)

Farv ca. 100 g kokosmel rød ved at nudlr farven godt ind i melet. Lad de sidste 50 g kokosmel være hvidt. Du kan dekorerer kagen med lige præcis de farver og mønster du ønsker. Jeg har lavet et flag.

Læs flere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar