Brombærtærte

BrombærtærteBrombærtærte med appelsin-marcipanfyld:

I søndags var vi på Amagerfælled på cykeltur, og plukke de få modne brombær der nu engang var 🙂 Det er snart høj sæson for de lækre bær! Så min morgenmad har fået lidt mere smag de seneste par dage, og ikke mindst skulle der også bages en kage 😉 Jeg skulle have min kære far og hans kæreste på besøg idag, så der skulle selvfølgelig være lidt lækkert til kaffen 😀

Lækker Brombærtærte  IMG_6151

Mørdej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg

  • Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  • Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  • Læg dejen i en pose og på køl i 30 min.
  • Herefter rulles dejen ud – ca. 2 mm i tykkelsen og kom den ned i en formen. (jeg brugte en aflang form)

Marcipan/appelsin-fyld:

160 g rå marcipan
75 g blødt smør
80 g sukker
2 æg
1 knsp salt
1 spsk mel

½ appelsin, skallen og saften

  • Ælt pistacie marcipan, rå marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne.
  • Kom æg, salt, mel og appelsin skal og saft i til massen er homogen.
  • Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader i ca. 15-20 min.
  • Lad tærten køle helt ned.

Hvid chokoladeganach m. frysetørrede brombær:

85 g fløde
25 g glukose
170 g hvis chokolade
Lidt limesaft
1 spsk frysetørrede brombær

  • Kom fløde og glukose i en gryde og bring i kog.
  • Hak den hvide chokolade og hæld den varme fløde over, og rør det til en homogen masse.
  • Kom ganache´en på køl til den har sat sig, ca. 1 times tid.
  • Kom limesaft og frysetørrede brombær i og rør den glat.
  • Kom ganache´en i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Lav en kant af ganache´en.

Herudover:

Lidt brombær
Lidt skovsyre
Lidt blomster

IMG_6155 IMG_6157

IMG_6158

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram