Glædelig 21. december !!!
Så er vi gået ind i de sidste dage op til julaften – gud hvor er det egentligt hyggeligt!! 🙂 Denne lille dessert-agtige panna cotta kage, er super lækker og smager af JUL og RIS A LA MANDE! Jeg lavede den til mine veninder, da vi skulle holde tøse-julefrokost, og den var perfekt som juledessert!.
Vanilje panna cotta med kirsebær og mandelkiks
Til 6 personer
Vanilje panna cotta
2 vaniljestænger
150 g lyst rørsukker
8 dl fløde
4 blade husblas
Vaniljekornene skrabes ud af stangen og blandes med lidt af sukkeret. Vaniljesukker, sukker og fløde varmes op i en gryde over middelvarme. Fløden må endelig ikke koge, den skal kun varmes op til kogepunktet. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min, og vrid den fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Lad panna cotta’en stå og svale ved stuetemperatur i ca. 10-15 min, før den hældes over i nogle forme. Jeg brugte halvkugleforme med mønster. (Ca. 6-7 cm i diameter). Stil dem på køl i ca. 2-3 timer, og herefter på frost i ca. 2 timer. De kan godt være lidt svære at få ud af formene, men de kan sagtens. Tålmodighed 😉
Mandelkiks
100 g hvedemel
200 g mandelmel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg
Sigt mel, mandelmel, flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30/60 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og udstikkes med en rund udstikker, samme størrelse om formen på mine halvkugler. (Ca. 6-7 cm). Bages ved 190 grader i ca. 10-12 min. Lad dem køle helt af.
Kirsebærmarmelade
1 dl god kirsebærsovs
1 bl. husblas
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Kom kirsebærsovsen op i en skål, og varm den kort op i microbølgeovnen, og vrid husblassen fri for vand, og rør ud i den varme kirsebærsovs. Lad det stå på køkkenbordet til det begynder at sætte sig. Tager ca. en lille time, og smør et lag ud på hver anden af mandelkiksene.
Samling og pynt
6 Amarena kirsebær
Hindbær støv fra Mill & Mortar
Samle mandelkiksene, og tag panna cotta’erne ud af formene, og læg oven på mandelkiksene. Pynt med et amarena kirsebær og lidt hindbær støv.