Babyshower kage med et strejf af blå

babyshower_Kage_Ditte_julie_jensen3babyshower_Kage_Ditte_julie_jensen

Til alle jer, som følger troligt med, ved jeg kæmper med farven blå, når det kommer til kager. Derfor er babyshower kager en udfordring, særligt fordi de oftes ønskes blå – krise! Jeg er nået frem til, at dette kan gå an for mig. Min blå grænse er fundet 😉 Denne blå babyshower kage indeholder en chokoladebund, chokolademousse og hindbærmousse, chokoladekrymmel, marmoreret marcipanbånd og blåbær.

Se videoen med teknikken bag mit marmoreret marcipanbånd finder du på min youtube kanal.

babyshower_Kage_Ditte_julie_jensen2

Babyshower kage med chokolade og hindbær – GLUTENFRI
Til ca. 12-16 personer

Chokoladebund
200 g smør
200 g rørsukker
200 g mørk chokolade
6 æg, str. M/L

Smør, sukker og mørk chokolade smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Pisk godt imellem hvert æg. Hæld dejen op i en springform (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden, og bag chokoladebunden ved 180 grader i ca. 30 min. Lad bunden køle helt i formen. Rengør springformen og læg bunden tilbage i formen og læg et stykke kageplast ned langs siden.

Chokolademousse
2 blade husblas
150 g mørk chokolade ca. 70%
3 past. æggeblommer
3 spsk lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Pisk æggeblommer og rørsukker hvidt og luftigt. Hak chokoladen groft og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme mens du hele tiden rører. Vigtigt: Chokoladen må ikke blive varm! Vend forsigtigt den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Pisk fløden til en let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen mens du forsigtigt vender det sammen. Vend til slut flødeskum i massen til en luftig og jævn mousse. Fordel moussen ud over bunden. Giv kagen nogle lette bank mod bordpladen for at undgå lufthuller. Stil kagen på køl imens hindbærmoussen forberedes.

Hindbærmousse
2 blade husblas
200 g hindbær, friske eller frosne
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
1/2 økologisk citron, skal og saft
2 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har hindbærsaft tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme hindbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend den forsigtigt sammen med bærsaften over 3 omgange. Hæld moussen over bunden og stil kagen tilbage på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Marmoreret marcipanomslag – blåt (marcipanbåndet er ikke glutenfri)
300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – blå
1 dl piskefløde

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal. Pisk fløden til flødeskum. Befri kagen fra formen og kageplast, og placer kagen på et kagefad. Smør kagens sidder op med flødeskum og rul marcipanen omkring kagen.

Iøvrigt
150 g god hvid chokolade
lidt sølv dust
50 g friske blåbær

Blend chokoladen i en mini hakker og kom chokoladekrymlet op i en frysepose. Drys lidt sølv dust ned til chokoladen og ryst poserne godt. Drys chokoladekrymmel ud over kagens top og pynt af med friske blåbær.

Skal kagen bruges som babyshower kage, kan du lave en vimpel af papir og dekorere kagen med.

babyshower_Kage_Ditte_julie_jensen4 babyshower_Kage_Ditte_julie_jensen1

 

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (31)
 1. Hej Ditte. Kan det passe at der kun er en bund nederst til to lag mousse? Det er hvertfald hvad der fremgår af afsnittet mht. bunden men der står noget andet ved hindbær mousse 🙂
  Kh Line

 2. Hej Ditte, tak for dit fine univers og den fine bog du lige har lavet.
  Faldt over denne opskrift da jeg har en venindesom skal have en lille baby dreng, jeg jeg er ikke selv så vild med en helt blå kage, og denne her kage ville være helt perfekt 🙂

  Men har et lille problem, hver gang jeg skal lave en kage hvor jeg skal bruge husblas og det skal i noget koldt som i denne chokolademousse går det galt det bliver bare en stor klump, hvad går jeg forkert 🙁

  Måske du har lavet en video på you tube om det??

  På forhånd tak

  1. Du skal altid varme en lille smule op, så du har noget varm at smelte din husblas i. Som i denne chokolademousse 🙂
   Er sikker på det nok skal lykkes for dig. 🙂
   KH Ditte

   1. Jeg kaster mig ud i det??

    Har bare lige et spørgsmål mere?

    Ville jeg godt kunne ælte marcipan sammen aften før jeg skal bruge det, eller bliver det for lang tid på køl??

    Tak for svar??

 3. Vil man kunne lave kagen dagen før – eller falder den sammen af det? 🙂 Tænker at sætte marcipankanten på aftenen før, den skal bruges – men er bange for at samle kagen og den bliver smattet 🙂

  1. Hej Ditte, tak for inspiration. Skal til babyshower imorgen ( pige) tænkte om jeg kunne følge denne opskrift til punkt og prikke, bare med HINDBÆR istedet for?‍♀️venlig hilsen Birgitte

 4. Jeg skal lave følgende kage til et barnedåb – hvor der skal lave fire styk 🙂

  Vil det være muligt at lave dem et par dage i forvejen (pånær marcipanen) og fryse dem ned?

  Så tage dem op halvanden dag før og lade langsomt tø op – og pynte med marcipan dagen før? Om morgen?

 5. Hej. Virkelig flot kage.
  Du er blevet spurgt om kagen kan laves dagen før og også om den kan laves, fryses ned og så tø op. Ville den også klare det hvis man lavede den fredag aften og spiste den søndag eftermiddag? Altså i køleskabet uden nedfrysning og optøning? Hvis ja, er det bedste at lave den helt færdig eller vente med fx. pynten og marcipanen eller?
  På forhånd tusind tak. Virkelig god blog!
  Mvh

 6. Hej Ditte
  Hvor lang tid skal den stå på køl (er det i køleskab?) med chokolademoussen inden man kommer hindbærmoussen ovenpå? Chokolademoussen skal vel lige sætte sig så de ikke bliver blandet.

  1. Chokolademoussen sætter sig lynhurtigt på køl, så den skal bare have tid, mens du laver hindbærmoussen. Det er nok 🙂

 7. Skal man blande farven i marcipanen inden den kommer på køl i en time eller først efter den har været på køl ?

 8. Hej Ditte.
  Først og fremmest tak for super lækre opskrifter og inspiration til bagværk i alke afskygninger
  Jeg skriver, da jeg vil høre om din erfaring med chokolademousse, uden fløde, i en lagkage! Bliver den for tung og kraftig? Falder den sammen, hvis den er som nederste lag?
  Håber du kan hjælpe lidt
  Med venlig hilsen
  Charlotte Kolters

  1. Selv tak 🙂
   Ja, det ville jeg sige, at den gør. Fløden gør den let og lækker – uden fløde vil det nærmere være en trøffelcreme, og den er ret tung.

 9. Hej Ditte…igen
  Nu har jeg lavet kagen, men min chokolademousse er virkelig fast, og minder ikke meget om en let og luftig mousse. Hvad kan jeg have gjort galt? Det eneste jeg kan tænke er, at jeg har pisket æggesnapsen for tyk? Tror du det kan være det?
  Med venlig hilsen
  Charlotte

  1. 1. Har du lavet den uden fløde, så er det svaret.
   2. Den bliver netop tung, hvis du pisker din æggesnaps for meget, for så slår du luften ud af den.

 10. Har du prøvet, hvor du skal smelte smør, rørsukker og chokolade, og så sukkeret ikke vil smelte? Nu har jeg forsøgt to gange..

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.