Pistacielagkage med citron og hindbær

Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.27.26Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.27.46

Den lækreste og syrligste pistacielagkage! Jeg skulle kreere min venindes babyshower kage – og som I nok ved, kæmper jeg med de drenge kager, iihhhhh – lav nogle flere piger 😀 Men både pistacie, æble, mynte mv. er grønt, så jeg kan meget bedre lave grønne babyshower kager eller bare grønne lagkager end de blå 😉

Min veninde elsker syrlige kager ligesom jeg – fantastisk!! Så det var en sand fornøjelse at sammensætte og kreere denne kage, som er indspireret af mit mesterværk i Den store bagedyst, program 1 – Pistaciedrøm.

Lagkagen består af pistacie marcipanbunde, en citroncreme, en hindbærmousse med friske hindbær og et citronlåg. Kagen har narturligvis fået et marmoreret marcipanbånd, som jeg ELSKER pt. – det er gået hen og blevet min nye ting efter moussebomberne ;). Kagen er pyntet med chokoladekrymmel og pistacienødder.

Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.28.05

Pistacielagkage med citron og hindbær
til 16 personer

Pistaciebunde
60 g saltede pistacienødder, uden skal
150 g ren rå marcipan
125 g lyst rørsukker
125 g blødt smør
2 æg, str. M/L
50 g hvedemel

Start med at nulre pistacienødderne i et rent viskestykke, så overskydende hinder og lidt af saltet gnides væk. Blend pistacienødderne til nt mel i en minihakker. Ælt pistaciemel sammen med marcipan og rørsukker. Ælt smørret i lidt efter lidt til en helt jævn masse. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dejen godt igennem efter hvert æg. Sigt melet i, og vend det godt sammen. Fordel dejen i to ens springforme (diameter 24 cm) beklædt med bagepapir på bunden – alternativt bages bundene ad to omgange. Bag pistaciebundene ved 170 grader varmluft i ca. 15-20 min., til de er let gyldne og giver efter ved let tryk. Bundene køler af i formene og skæres dernæst fri langs kanten med en lille skarp kniv.

Citroncreme
1,5 blad husblas
3 økologiske citroner, saften (ca. 1,25 dl)
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M
30 g smør

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom citronsaft, ntrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig ægge- snaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen, og rør sammen. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen. Farv eventuelt citroncre- men mere gul med lidt gul pastafarve. Stil citroncremen til at svale ved stuetemperatur.

Placer den ene pistaciebund i en springform. Læg kageplast ned langs siden. Smør citroncreme udover bunden og placer den anden pistaciebund. Stil kagen på køl imens hindbærmoussen forberedes.

Hindbærmousse
2,5 blade husblas
1 god vaniljestang
2,5 spsk lyst rørsukker
250 g hindbær
1 økologisk citron, saft og skal
2,5 dl piskefløde
150 g friske hindbær

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Placer de friske hindbær på kagens bund, og hæld forsigtigt hindbærmoussen ud over kagen. Giv kagen nogle rette bank, og stil kagen tilbage på køl i mindst 1-2 timer.

Citronfløde låg
3 blade husblas
1,5 citron, saften
75 g flormelis
0,75 dl vand (kan undlades og erstattes med fløde)
1,5 dl piskefløde
Lidt gul pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Citronsaft, flormelis, vand og fløde bringes i kog, når det rammer kogepunktet tages det af varmen og husblassen røres ud i flødecremen. Tilsæt gul pastafarve. Lad den svale til stuetemperatur, og hæld den over moussen (Hæld gerne flødecreme over moussen via en ske med ryggen op ad – så rammer cremen ikke hårdt ned i kagen, men derimod en større flade på kagen). Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller natten over.

Når kagen har sat sig befries den fra springformen og kageplast, og placer kagen på et kagefad.

Marmoreret marcipanomslag
300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – mås grøn og lysegrøn
1 dl piskefløde

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal. Pisk fløden til flødeskum. Befri kagen fra formen og kageplast, og placer kagen på et kagefad. Smør kagens sidder op med flødeskum og rul marcipanen omkring kagen.

Iøvrigt
100 g god hvid chokolade
lidt sølv dust
25 g pistacienødder, fint hakket
grøn skovsyrer

Blend chokoladen i en mini hakker og kom chokoladekrymlet op i en frysepose. Drys lidt sølv dust ned til chokoladen og ryst poserne godt. Drys chokoladekrymmel langs kagens kant sammen med pistacienødder og grønne skovsyrer.

Skal kagen bruges som babyshower kage, kan du lave en vimpel af papir og dekorere kagen med.

Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.27.35 Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.27.57

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (41)
 1. Hej Ditte

  Jeg bliver nød til at spørge hvor køber du pistacienødder fordi synes det er lidt dyrt mange steder ? og den gule pastafarve i citron fløde låget skal det ikke være grøn ?

  1. Hej Søren
   Køber mine nødder i Torvehallerne i København, der kan de betales for en OK pris. Ja – får det lige rettet 🙂

 2. Hej Ditte
  Når du laver marcipan overslag som dette, bruger du så alm marcipan eller det hvide konditor marcipan?
  Og hvis du bruger det hvide, ælter du så også det op med glukose og flormelis?
  Jeg håber du kan hjælpe ?
  Og tak for en fed blog !??
  Hilsen Christina

  1. Hej Christina

   TUSIND tak 🙂 Dejligt du kan lide den!! Betyder mere end du tror!
   Nej, bruger helt alm. marcipan, som jeg indfarver hvid og grøn 🙂

 3. MUMS! Sikke en lækker sag! Kagen passer simpelthen så godt som en lækker snack til aften- og nattehyggelæsning af en anden våd og saftig sag, nemlig ebogen Direktørens sekretærer af N. Johansson! Mange tak for en helt igennem fantastisk opskrift!!

  1. Tak Vibeke 🙂 og selv tak !!! Hvor er det dejligt at høre du også er fan – me to 🙂

 4. Hej Ditte

  Lækre kager ??
  Er det muligt at ælten marcipanen og indfarve den dagen før den skal bruges – og så udrulle omslaget på dagen?

 5. Hej Ditte 🙂

  Tak for en masse lækre opskrifter og god inspiration. Jeg skal i nærmeste fremtid forsøge at lave et marcipanomslag, som det du har lavet på denne kage. Men jeg har lige et spørgsmål: indfarver du også marcipan med hvid pastafarve eller bliver en portion uden farve så hvid, som det på billedet?

  1. Tusind tak 🙂
   Jeg farver faktisk hele herligheden med hvid først, også inddeler jeg herefter nogle mindre portioner i de farver jeg vil. Håber det gav mening.
   Kh Ditte

   1. Tusinde tak for svar! Det giver bestemt mening 🙂 Bruger du også den hvide Wilton pastafarve til at farve hvid? Læste nemlig et sted, at den ikke var velegnet til at indfarve ufarvede marcipan, hvilket gjorde mig lidt i tvivl, om det mon “bare” er den du bruger eller en anden?

 6. Hej Ditte. Må indrømme at du er en kæmpe inspiration. Var på dit bagekursus og det har kun gjort mig endnu mere fyldt op af kagekærlighed. Et tricky spørgsmål: istedet for marcipanomslag, kan man så pynte med frosting swirls? Ved at mousse og frosting kan have svært ved at komme overens med hinanden – men er det helt umuligt? Det er jo ikke opsmøring men pynt. Håber du kan give et godt råd

 7. Hej Ditte.

  Jeg skal lave kagen på søndag til påskefrokost, er det muligt at lave den lørdag og opbevare i køleskabet?
  Og TAK for den fineste inspitation. Elsker at følge dit univers både her og på IG.

  Hilsen Lene

  1. Hej Lene
   Tusind tak for de søde ord, de gør mig virkelig glad!
   Jo, det kan du i hvert fald! God bagning – ps. du bliver vild med denne her kage – så lækker.
   Kh Ditte

 8. Hej Ditte ? Tusind tak for lækre opskrifter . Er det almindelig hvid pastafarve du bruger til marcipan ?

 9. Hej Ditte
  Kan super godt lide din opskrift og har tænkt mig at lave den til min veninde søns barnedåb. Men der kommer 56 Pers. Kan man lave denne opskrift om til 56 Pers. Har du nogle gode råd eller måske lave 4 stk 16 Pers. Lagkager ? Jeg tænkte på at lave med marcipan overtræk og så pynte med figurer 🙂

   1. Mange tak for svar 😃 Kan man lave kagen 2 dage før man skal spise den og så pynte den dagen før ?? Og på nogle af kagerne vil jeg dække med marcipan – kan man undlade citronfløde og så dække med flødeskum så marcipanen sidder bedre fast ? 😊

 10. Hej Ditte 🙂 jeg skal lave en kage med 3 etager og vil lave den i forme på 30 cm 25 cm og 20 cm og vil gerne bruge den opskrift. Har du nogle god råd til hvordan man kan regne ud hvor meget man skal bruge af hver ingrediens ?

  1. der er til en kage af 20 cm. ca. Så tror jeg ville gange op med 4 🙂 så burde der være nok.

 11. Hej Ditte,

  Hvor høj bliver kagen hvis man laver i 24 cm form? Kan den støbes i almindelig springform?
  Glæder mig sådan til at bage 3-4 stk til min kærestes 30 års fødselsdag.

  Kh matilde

 12. Hej Ditte

  Glæder mig til at kaste mig over denne flotte kage.

  Vil marcipanomslaget ikke begynde at “smelte” eller glide af hvis man putter det på aftenen inden den skal serveres?
  Jeg synes jeg har oplevet at farven man har indfarvet marcipanen med (jeg bruger wilton pastafarve) begynder at løbe ud af marcipanen.
  Har du nogen erfaring med det?

  Vh Laura

  1. Det har jeg aldrig oplevet før. Smøre du ikke din kage op i flødeskum inden du kommer marcipan omkring? Jeg kommer oftes marcipan omkring en kage dagen før og pynter på dagen 🙂

   1. Jo det gør jeg.
    Men sidst løb flødeskum og farve ligesom sammen og begyndte at “sive” ud af kagen og så faldt marcipanomslaget jo nedad 🙁

    Må prøve igen, jeg kan sjældent få tid til at rulle omslag på lige inden servering da jeg tit har kager med på arbejde 🙂

     1. Havde ikke set dit svar 🙂
      Bruger Odense marcipan og Wilton pastafarve.
      Skal prøve igen i dag faktisk. Altså putte omslag på og så i køleskab indtil i morgen. Er nervøs

 13. Hej Ditte,
  Har du evt et forslag til, hvad man kan bruge på siderne i stedet for marcipanomslaget?
  Kagen ser super flot og dekorativ ud, men en af gæsterne er ikke så vild med marcipan. Har set dog, at der også er marcipan i bundene.
  /Camilla

  1. Du kan lade kagen stå helt rå, hvilket virkelig også kan noget. Eller støbe kagen i et lag mousse, så den står helt skrapt. Eller komme et chokoladebånd omkring kagen istedet for marcipan.

 14. Hejsa! Hvor ser den bare lækker ud – kan man evt. lave citronmousse i stedet for creme og så lave 2 bunde eller ville det være en skam? Bedste hilsner, Carina

  1. Ja, det kan du godt. Det bliver en lettere kage, men det kan jo også være lækkert 🙂 God fornøjelse med den.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.