Pistacielagkage med citron og hindbær
2. marts 2017

Pistacielagkage med citron og hindbær

16 personer

Ingredienser

Pistaciebunde

60 g saltede pistacienødder, uden skal
150 g ren rå marcipan
125 g lyst rørsukker
125 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
50 g hvedemel

Citroncreme

1,5 blad husblas
3 økologiske citroner, saften heraf (ca. 1,25 dl)
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
30 g smør

Hindbærmousse

2,5 blade husblas
1 god vaniljestang
2,5 spsk lyst rørsukker
250 g hindbær
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
2,5 dl piskefløde
150 g hindbær, friske

Citronfløde låg

3 blade husblas
1,5 citron, saften heraf
75 g flormelis
0,75 dl vand (kan undlades og erstattes med fløde)
1,5 dl piskefløde
lidt gul pastafarve

Marmoreret marcipanomslag

300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – mås grøn og lysegrøn
1 dl piskefløde

I øvrigt

100 g god hvid chokolade
lidt sølvstøv
25 g pistacienødder, fint hakket
grøn skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebunde

Start med at nulre pistacienødderne i et rent viskestykke, så overskydende hinder og lidt af saltet gnides væk. Blend pistacienødderne til mel i en minihakker. Ælt pistaciemel sammen med marcipan og rørsukker. Ælt smørret i lidt efter lidt til en helt jævn masse. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør dejen godt igennem efter hvert æg. Sigt melet i, og vend det godt sammen. Fordel dejen i to ens justerbar kageringe (24 cm i diameter) – alternativt bages bundene ad to omgange. Bag pistaciebundene ved 170 grader varmluft i 15-20 minutter, til de er let gyldne og giver efter ved let tryk. Bundene køles af i formene og skæres dernæst fri langs kanten med en lille skarp kniv.

2
Citroncreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kom citronsaft, revet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde. Bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig ægge- snaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen, og rør sammen. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen. Farv eventuelt citroncremen mere gul med lidt gul pastafarve. Stil citroncremen til at svale ved stuetemperatur.

Placer den ene pistaciebund i en springform. Læg kageplast ned langs siden. Smør citroncreme udover bunden og placer den anden pistaciebund. Stil kagen på køl imens hindbærmoussen forberedes.

3
Hindbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i 10 minutter. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft. Lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Placer de friske hindbær på kagens bund. Hæld forsigtigt hindbærmoussen ud over kagen. Giv kagen nogle rette bank, og stil kagen tilbage på køl i mindst 1-2 timer.

4
Citronfløde låg

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Citronsaft, flormelis, vand og fløde bringes i kog, når det rammer kogepunktet tages det af varmen og husblassen røres ud i flødecremen. Tilsæt gul pastafarve. Lad den svale til stuetemperatur. Hæld den over moussen. Hæld gerne flødecreme over moussen via en ske med ryggen op ad – så rammer cremen ikke hårdt ned i kagen, men derimod en større flade på kagen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller natten over.

Når kagen har sat sig befries den fra formen og kageplast. Placer kagen på et kagefad.

5
Marmoreret marcipanomslag

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal. Pisk fløden til flødeskum. Befri kagen fra formen og kageplast, og placer kagen på et kagefad. Smør kagens sidder op med flødeskum og rul marcipanen omkring kagen.

6
i øvrigt

Blend chokoladen i en mini hakker og kom chokoladekrymlet op i en frysepose. Drys lidt sølv dust ned til chokoladen og ryst poserne godt. Drys chokoladekrymmel langs kagens kant sammen med pistacienødder og grønne skovsyrer.

Skal kagen bruges som babyshower kage, kan du lave en vimpel af papir og dekorere kagen med.

Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.27.46

Den lækreste og syrligste pistacielagkage! Jeg skulle kreere min venindes babyshower kage – og som I nok ved, kæmper jeg med de drenge kager, iihhhhh – lav nogle flere piger 😀 Men både pistacie, æble, mynte mv. er grønt, så jeg kan meget bedre lave grønne babyshower kager eller bare grønne lagkager end de blå 😉

Min veninde elsker syrlige kager ligesom jeg – fantastisk!! Så det var en sand fornøjelse at sammensætte og kreere denne kage, som er indspireret af mit mesterværk i Den store bagedyst, program 1 – Pistaciedrøm.

Lagkagen består af pistacie marcipanbunde, en citroncreme, en hindbærmousse med friske hindbær og et citronlåg. Kagen har narturligvis fået et marmoreret marcipanbånd, som jeg ELSKER pt. – det er gået hen og blevet min nye ting efter moussebomberne. Kagen er pyntet med chokoladekrymmel og pistacienødder.

Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.27.57

Skærmbillede 2017-02-28 kl. 20.27.35

GemGem

GemGem