Ris a la mande chiagrød // Julechiagrød

Ris a la mande chiagrød kirsebærsovsDen ultimative julemorgenmad // Ris a la mande chiagrød. En vaske ægte julechiagrød i forklædning som en ris a al mande.

Jeg måtte simpelthen lave en chiagrød som en ris a la mande chiagrød. Det er naturligvis en sundere udgave af den originale ris a la mande. Personligt er jeg hverken sukker eller fedt forskrækket, men jeg ved godt, hvad begge dele gør ved min krop. Jeg vil derfor lade det være op til dig og dine madprincipper, hvor sund og usund du synes min version af en ris a la mande chiagrød er.

Den er sukkerfri (uden brugen af raffineret sukker) og glutenfri, men den indeholder piskefløde, for at opnås en smag og fylde i grøden, som gør jeg føler jeg kan kalde det en ris a la manden chiagrød. Piskefløden kan naturligvis undlades, men fedtstof er sundt for kroppen, og særlig når det indtages uden sukker (alene min holdning og overbevisning). Det holder i min verden 😉

Ingen tvivl om grøden her er sundere end at spise en “rigtig” ris a la mande til morgen eller som dessert. Jeg har faktisk både nydt denne som morgenmad og som aften snack.

Ris a la manden chiagrød

til ca. 4 personer

CHIAGRØD
3 spsk økologiske chiafrø
2-2,5 dl mandel drik
1 tsk vaniljepulver
1 dl piskefløde
20 g mandelsplitter

Kom chiafrø, mandel drik og vaniljepulver op i en skål eller glas med låg. Pisk det sammen (gør det nogle gange) og stil det på køl natten over. Om morgen piskes fløden til flødeskum og vendes i grøden sammen med mandelsplitter. Del grøden i 4 portionen.

IØVRIGT
EASIS kirsebærsovs – en alm. kirsebærsovs kan også anvendes, hvis der gerne må være sukker i
mandelsplitter

Kom ca. 1-2 spsk kirsebærsovs over hver portion og drys af med mandelsplitter.

Perfekt morgenmad her i julen, til brunchen, eftermiddags hyggen eller aften desserten/snacken – glædelig jul.

Prøv evt. min chiagrød med sukkerfri æblemarmelade.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (4)
 1. Hej Ditte.
  Jeg nyder at følge med i din blog og dine opskrifter 🙂

  Hvis nu man ikke får brugt hele chia-“basis”-grøden, ville du så bare gemme den til dagen efter i en bøtte? Eller vil du mene det skal spises “med det samme”.

  Mvh Marie

 2. Den holder max! Min 3-årige søn, som ellers er total modstander af chia har lige kværnet en portion og glæder sig allerede til næste omgang☺ og vi voksne er også glade, det gælder helt klart som morgenmad!

 3. Kære Ditte,

  Fin opskrift. Den vil vi prøve. Men det hedder altså riz à l’amande altså ris med mandler.
  God jul.

  Peter & Katti

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.