Pæretærte med mandelfrangipane

Reklame for Finax

Uimodståelig pæretærte med mandelfrangipane. Perfekt til en efterårsweekend – eller måske endda til efterårsferien.
De syrlige pærer er det perfekte match til den karamel-agtige frangipane og den sprøde mørdej.

pætærte med mandelfrangipane

Når regnen trommer på vinduerne, vinden rusker i træerne, og vi kommer hjem fra en skovtur med æblerøde kinder og frisk luft i lungerne, kan jeg ikke forestille mig noget bedre, end at sætte tænderne i denne her tærte. Den er sprød udenpå, chewy indeni, syrligsød med karamel- og mandelnoter. Forkæl familien eller vennerne med en nem og uimodståelig lækker efterårstærte.

Tærten er naturligvis lavet på mit yndlings kage hvedemel fra Finax. For hvedemel er ikke bare hvedemel. Finax kage hvedemel er perfekt til bagværk, som ikke behøver gluten, så som en sprød mørdej, småkager og luftige kager pga. det lave indhold af gluten. Kage Hvedemelet er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Jeg er kæmpefan – det har jeg vidst fortalt før… Det gør bare bagningen nemmere, og det er jeg altså vild med. Alt hvad der kan lette processen er kærkomment. Og i dette tilfælde er det altså win-win, fordi resultatet også bare bliver bedre.

pæretærte med frangipane

Pæretærte med mandelfrangipane

(det kunne også være æble, blommer eller en anden form for frugt i stedet for pærer)

Til 6-8 personer

MØRDEJ
1 god vaniljestang
60 g flormelis
150 g Finax kage hvedemel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 min.

MANDELFRANGIPANE
80 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 æg, str. M/L
1 nip salt

I ØVRIGT
3 pærer

Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som du selv har blendet til mel) sammen. Tilsæt æg og salt, og ælt det godt sammen.

Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formene. Jeg anvendte en stor tærtering (20 cm diameter). Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærter. Halver pærerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i tynde skriver og placer dem i samlet halve på tærten (se billede nedenfor). Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 min. Lad den køle af.

Den lækre pæretærte serveres helt kold eller lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

pæretærte opskrift

tærte med pærer pg mandelfrangipane

tærte med pærer

GemGem

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Verdens bedste kage. Det var ordene fra min ellers ret ivrige kage spisende kæreste.
    Jeg har lavet din pæretrærte, til kaffe gæster i dag. Min dreng på 5 år sagde mummm indtil tallerkenen var tom.
    Jeg må sige den opskrift har du virkelig ramt plet. Og den var super nem og hurtig at lave.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram