Små pistaciedrømme m. pære, lime og timian

8 personer
Glutenfri

Fine, elegante og smukke portionsanrettede moussedesserter.

Desserterne smager blidt og mildt af pære og pistacie med et tvist af lime og timian.

Jeg ville elske at servere disse små pistaciedesserter efter en dejlig middag med veninder.

Ingredienser

Pistacie praline

30 g lyst rørsukker
30 g grønne pistacienødder

Pistaciebund

100 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
100 g god hvid chokolade
50 g smør
50 g grønne pistacienødder
20 g karamelliserede pistacienødder (opskrift ovenfor)
1 nip salt

Pæregrød m. timian

2 blade husblas
3 pærer
1 tsk vaniljepasta
1⁄2 dl vand
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
2 kviste timian

Pæremousse

4 blade husblas
4 pærer
2 spsk lys rørsukker
1 tsk vaniljepasta
2 lime, saften heraf
1 god kvist timian
4 dl piskefløde

I øvrigt

timian
50 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistacie praline

Smelt sukker på en pande. Tilsæt nødder og vend dem i sukkeret/karamellen. Kom de karamelliserede pistacienødder over på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Tag 20 g karamelliserede pistacienødder fra til bund og blend resten til en glat praline.

2
Pistaciebund

Pisk sukker og æg til en lys og luftig æggesnaps. Smelt chokolade og smør over vandbad. Vend det smeltede chokolade og smør i æggesnapsen. Blend pistacienødder til mel og vend i massen. Hak de karamelliserede pistacienødder groft og vend dem i dejen sammen med salt. Placer en kagering på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip et stykke bagepapir og placer det langs formen (indvendigt). Kom dejen heri, og bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-20 min. Lad bunden køle af.

Blend resten af pralineen helt fint til det er smørbart, men ikke flydende. Smør herefter pralineen ud over bunden og stil den på frys.

3
Pæregrød m. timian

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skræl pærer og skær dem i fine tern. Kom dem i en gryde sammen med vaniljepasta, vand, fintrevet limeskal og -saft og timiankviste. Kog pærerne møre. Når vandet er fordampet fjernes timiankviste og pærerne blendes derefter til grød/mos. Rør husblassen ud i grøden og kom den ud i en aflang indsatsform fra by Ditte Julie. Indlægget skal kun fyldes halvt op. Kom herefter grøden på frys i minimum 3 timer.

4
Pæremousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skræl pærer og skær dem i små tern. Kom pærer, sukker, vanilje, limesaft og timian op i en gryde. Kog pærerne møre, og fisk timian op fra massen og blend det herefter til grød. Rør den udblødte husblas heri. Pisk fløden til en letpisket flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med pære grøden.

5
Samling

Udstik 8 bunde af pistaciebunden af 4-5 cm i diameter med en By Ditte Julie udstikker. Befri grøden fra formen og udstik herefter 8 cirkler af den frosne pæregrød (3 cm i diameter), som skal bruges til indlæg i kagerne. Fyld silikonekugler fra By Ditte Julie halvt op med mousse. Kom pæregrødsindlægget ned i moussen. Fyld resten af moussen oven på indlægget. Afslut med en bund i hver. Pres forsigtig bunden ned i moussen og skrab overskydende mousse af formen. Stil desserterne på frys natten over.

6
I øvrigt

Temperér chokoladen og krøl et stykke bagepapir sammen. Glat det lidt ud igen og smør chokoladen ud herpå. Når chokoladen har sat sig, knækkes den i brud. Pynt de små desserter med chokoladebrudene og frisk timian.