Firkantet pære-pistacietærte

6-8 personer

En simpel og elegant klassisk tærte.

Jeg har støbt en super blid moussetopping i min nye silikoneform med fletmønster. Denne er placeret på en pistacietærte med en herlig blød, og ikke mindst smuk grøn, mazarin masse.

Ingredienser

PÆREMOUSSE

2 blade husblas
200 g pærer (uden kernehus med skræl)
citron 1 saft
1 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 dl vand
1,5 dl piskefløde

PISTACIEMØRDEJ

40 g grønne pistacienødder
60 g flormelis
2 tsk vaniljepasta
110 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Pistaciemazarin

70 g lyst rørsukker
70 g smør, blødt
70 g færdigkøbt pistaciemasse
1 æg
1 nip havsalt

I Øvrigt

grønne pistacienødder
kiwibær
bladguld
frisk timian

Fremgangsmåde Udskriv

1
PÆREMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Skær pærer i tern. Kom pærer, citronsaft, sukker, vanilje og vand i en gryde og bring det i kog under låg. Lad det stå med låg indtil det koger. Skru ned og lad det simre under låg i ca. 10 minutter til pærerne er godt møre. Blend til en fin pærepuré og rør den udblødte husblas ud heri.

Pisk fløde til en let flødeskum. Vend puréen i skummen. Hæld moussen i en firkantet By Ditte Julie toppingform m. buer. Stil moussen på frys i minimum 3-4 timer.

2
PISTACIEMØRDEJ

Hak nødder fint. Smuldr nødder, sukker, vanilje, mel og smør mellem hænderne til det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er samlet. Kom dejen i en frysepose, tryk den flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

3
Pistaciemazarin

Rør sukker, smør og pistaciemasse sammen. Tilsæt æg og salt og rør rundt.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en firkantet tærteform fra By Ditte Julie (20×20 cm). Smør pistaciemazarinen ud i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle i formen.

4
I Øvrigt

Befri tærten fra tærteformen og placér tærten på et serveringsfad. Befri pæremoussen fra formen og placér på toppen af tærten. Hak pistacienødder og halvér kiwibær. Pynt med bladguld, frisk timian, kiwibær og pistacienødder.

Tips

  • Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.