Luksus kirsebærsmåkager

Reklame for Valsemøllen

Som jeg allerede har vist frem på Instagram, har jeg udviklet fire opskrifter til Valsemøllens mini-julekatalog i år. Opskrifter, som alle er bagt med Valsemøllens fantastiske kage hvedemel, fordi jeg synes, at det er vigtigt at fortælle, hvor skønne og lækre kager, man får med kage hvedemel. Sprøde småkager, saftige mazarinkager med julekrydderier, skønne brownies, og jeg kunne blive ved…

Her får I første af de fire opskrifter. Små luksus småkager med kirsebærcreme. Det er en sprød mundfuld med sød og cremet kirsebærcreme. En skøn kombination! Prøv selv.

LUKSUS KIRSEBÆRSMÅKAGER

til ca. 8 småkager

KIRSEBÆRCREME
1,5 blad husblas
150 g god hvid chokolade
3 tsk kirsebærstøv (frysetørret) – hindbær- eller jordbærstøv kan også anvendes
3 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med kirsebærstøv. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Stavblend evt. cremen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjtepose med en lille, rund, glat tylle.

VANILJEMØRDEJ
75 g kage hvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Udstik 16 små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølget kant). 8 af bundene skal også have udstukket et hul i midten. Bag bundene ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad dem køle af.

I ØVRIGT
lidt kirsebærstøv
lidt guldstøv

Drys kirsebærstøv udover de 8 bunde med hul i midten. Placer de øvrige 8 bunde på et fad og afsæt kirsebærcremetoppe på bundene. Afslut med en bund med hul i midten. Pynt til sidst med guldstøv. 

Sådan gør du i billeder:

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.