Brombærdrøm med lakridsbrændte mandler
25. juli 2015

Brombærdrøm med lakridsbrændte mandler

8-10 personer

Ingredienser

Bunde

200 g mandler
200 g lys rørsukker
0,5 dl vand
3 tsk lakridspulver
30 g lyst rørsukker
2 tsk lakridspulver
60 g ren rå marcipan
70 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
40 g smør
2 æg, str. M/L

Limecreme

1 blad husblas
1 økologisk lime, saften og skallen heraf
150 g god hvid chokolade
1 dl piskefløde
15 g glukosesirup
35 g smør
1 nip salt

Brombærmousse

4 blade husblas
300 g brombær, friske eller frosne
30 g flormelis
1 vaniljestang
1 økologisk citron, saften heraf og skallen fra 0,5
120 ml piskefløde
120 g skyr, neutral

I øvrigt

brombær
skovsyre
lakridssirup

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bunde

Kom mandler, (200 g) sukker, vand og (3 tsk) lakrids på en pande og lav brændte mandler. Først vil vandet fordampe og sukkeret vil ligge på panden som små korn, hvorefter sukkeret vil smelte til karamel og her skal du arbejde hurtigt og røre godt til. De er færdige, når de ligner brændte mandler. Læg de brændte mandler på et stykke bagepapir og lad dem køle lidt. I denne video viser jeg mine tips til at lave perfekte brændte mandler.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Ælt (30 g) sukker, (2 tsk) lakrids, marcipan, hvedemel, bagepulver og smør godt sammen. Pisk ét æg i ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg, så dejen bliver luftig. Hak 60 g brændte mandler fint og vend i dejen. Del dejen ud i to justerbare kageringe 15-16 cm i diameter og bag dem i 10-15 minutter. Lad bundene køle inden kagen samles.

2
Limecreme

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade fint og kom op i en skål. Giv fløde og glukosesirup et kort opkog og hæld over den hakkede chokolade. Knug husblassen fri for vand og kom op i flødeblandingen. Rør i chokoladen med en dejskraber i midten og lad det langsomt blive en homogen masse. Tilsæt smør, limesaft og -skal og salt og rør på samme måde. Når den er ens og glat sættes den på køl indtil du skal bruge den.

3
Brombærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom bær, flormelis, vanilje samt citronsaft og -skal i en gryde og bring i kog i nogle minutter. Sigt kompotten og kom saften tilbage i gryden og lad det koge nogle minutter. Kom herefter husblassen i brombærsaften og lad den smelte. Stil brombærsaften på køl. Pisk fløde til flødeskum og vend den forsigtigt med skyr. Gør det gerne over flere omgange, så du ikke slår luften ud af flødeskummen. Herefter kommes den afkølede brombærsaft i og kan nu hældes over kagen.

Se denne video og få mine tips og tricks til at undgå at din mousse skiller.

4
I øvrigt

Placér en bund på et kagefad og kom en kagering beklædt med kageplast omkring kagen. Fordel den hvide chokoladecreme over bunden. Placér den sidste bund herpå. Kom evt. lidt flere hakkede brændte mandler herpå. Hæld brombærmoussen over og glat den flot ud. Kom den på køl i min. 4 timer eller natten over.

Befri kagen fra kagering og kageplast. Pynt den som du vil. Jeg pyntede med brombær, skovsyrer og lakridssirup og hakket brændte mandler.

IMG_0138