Bær symfoni minikage
28. juli 2015

Bær symfoni minikage

4 minikager

Ingredienser

Mazarinbund

100 g ren rå marcipan
100 g smør, blødt
85 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
25 g kage hvedemel
25 g mandler med hinde
100 g bær, frosne

Bærmousse

2 blade husblas
150 g bær, friske eller frosne
3 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 økologisk lime, saften heraf og skallen fra 0,5
1,5 dl piskefløde

Bærkompot

2 blade husblas
150 g bær, friske eller frosne
90 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 lime, saften heraf

Pynt

1 bakke hindbær
1 bakke blåbær
spiselige blomster

Hvide chokoladeskaller

150 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mazarinbund

Pisk marcipan, smør og rørsukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Kom hvedemel i en ny skål og vend bærerne sammen med melet. Kom herefter melblandingen op i marcipanblandingen. Hak mandler og vend dem i blandingen. Beklæd en 15 x 15 cm form med bagepapir og bag den ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad den køle helt ned.

2
Bærmousse

Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det. Kom bær, sukker, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, limesaft og -skal op i en gryde og bring i kog. Når blandingen koger sættes den på middelvarme og koges ind i ca. 10 minutter. Sigt bærerne fra, så du kun har saften tilbage. Kom den udblødte husblas i. Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum. Flødeskummen vendes forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).

Se denne video og få mine tips og tricks til at undgå at din mousse skiller.

3
Bærkompot

Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det. Kom bær, vaniljesukker, rørsukker og lime saft op i en gryde og bring i kog. Når det koger sættes den på middel varme og koges ind i til halv mængde i ca. 20 minutter. Mos kompotten med en gaffel eller en moseske (som man moser kartofler med). Kom den knugede husblas i og rør det sammen. Stil den på køl til det har sat sig – ca. 1-2 timer.

4
Pynt og samling

Hæld bærmoussen op i en sprøjtepose. Befri chokoladeskallerne og placér dem i en beholder, hvor de kan stå ”lige”, hvorefter moussen sprøjtes over i chokoladeskallerne. Stil dem på køl til de har sat sig – ca. 2 timer. Frigør mazarinbunden fra bagepapiret og udstik 4 små bunde. Hvis ikke du har en udstikker som passer, kan du klippe et stykke papir og skære efter. Kom lidt bærkompot på bundene og kom chokoladeskallen over, så du har en smuk kage, med en halvkugle på toppen.

Pynt af med hindbær, blåbær og lidt spiselige blomster.

5
Hvide chokoladeskaller

Temperer den hvide chokolade i en skål, som tåler mikroovn. Jeg hakker chokoladen fint, og smelter den langsomt i mikroovnen. Tjekker til den hvert 5 sek. Rør godt i den og sørg for, at al chokoladen er smeltet og ikke overstiger 29-30 grader. Se evt. denne video for at få mine tips og tricks på temperering af hvid chokolade.

Kom den tempererede chokolade op i 4 runde silikoneforme. Drej chokoladen rundt med hænderne og bank overskydende chokolade ud. Stil formen på køl eller giv dem tid ude i stuetemperatur til at sætte sig.

(skulle der være mere chokolade tilbage, gemmer jeg det altid til næste gang på et stykke bagepapir)

Bær symfoni BOMBE minikage

Min mor kom på besøg i dag, og dermed havde jeg en “lovlig grund” til at bage 😉 Jeg har længe haft denne kage i mine tanker, og da min mor er vild med mazarin, bær og nødder, skulle jeg selvfølgelig lave denne kage idag! Den er virkelig blevet lækker frisk og sommerlig, ligesom den så ud oppe i mit hoved. Selvom den tager lidt tid, så kast dig endelig ud i den – denne bær symfoni minikage er hele tiden hver.

En virkelig lækker sommerlig kage/dessert!

God bagning til dig!

Bær_kager  Bær_symfoni