Undgå at din mousse skiller

1 bobbelkrans

Der er ikke noget mere ærgerligt end at stå med en smuk kage klar til gæsterne, og så opdager man, at moussen er skilt. Bevares, det smager stadig godt, men det er på ingen måde den samme bløde og cremede fornemmelse. Det skulle vi gerne undgå. I denne video får du teknikken bag en smørblød mousse, som ikke skiller.

Med denne how to video guider jeg dig til at lykkes med en perfekt mousse til en smuk dessert.

Find opskrifter på diverse moussekager her.

Ingredienser

JORDBÆRMOUSSE

1 blad husblas
150 g jordbær, friske eller frosne
1 tsk vaniljepasta
1 spsk lyst rørsukker
1/2 citron, saften heraf
5 hele peberkorn
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde Udskriv

1
JORDBÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom vanilje, sukker, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og varm det langsomt op under låg (det er vigtigt saften ikke fordamper). Bring det i kog – sukkeret skal være opløst. Tag den af varmen. Sigt kompotten og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Kassér jordbærrene. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummen i den varme jordbærlage ad tre omgange. Hæld jordbærmoussen op i en by Ditte Julie boble krans (har du ikke sådan en, kan du bruge halvkugleforme eller blot komme moussen ud over en kage). Stil moussen på frys i minimum 4 timer eller gerne natten over (kan holde sig på frys i 3 måneder).