11. august 2015
Brombærtærte med appelsin og marcipan
6-8 personer
Ingredienser
Mørdej
300 g kage hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Appelsinfyld med marcipan
160 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g lyst rør sukker
1 æg, str. M/L
1 nip salt
1 nip kage hvedemel
5 økologisk appelsin, skallen og saften heraf
Hvid chokoladeganache m. frysetørrede brombær
85 g piskefløde
25 g glukosesirup
170 g hvid chokolade
limesaft efter smag
1 spsk frysetørrede brombær
I øvrigt
brombær
skovsyre
spiselige blomster
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Sigt mel og flormelis i en stor skål. Smuldr smør heri mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Ælt æg i dejen. Stop med at ælte, så snart dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i minimum 30 minutter.
Appelsinfyld med marcipan
Ælt marcipan, smør og sukker sammen. Ælt til der ikke er flere klumper af marcipan og smør. Tilsæt æg, salt, mel og appelsinskal og -saft og ælt til en homogen masse. Hak mandler og tilsæt.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og kom i en aflang tærteform. Kom mazarinfyldet i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader i 15-20 minutter. Lad tærten køle og befri den da fra formen.
Se mine bedste tips til en sprød mørdej her.
Hvid chokoladeganache m. frysetørrede brombær
Kom fløde og glukose i en gryde og bring i kog. Hak den hvide chokolade og hæld den varme fløde over, og rør det til en homogen masse. Kom ganachen på køl til den har sat sig – det tager ca. 1 time. Kom limesaft og frysetørrede brombær i og rør den glat. Kom ganachen i en sprøjtepose med en rund tyl. Lav en kant af ganache langs tærtens kant.
I øvrigt
Se billederne for inspiration.
Brombærtærte med appelsin og marcipan
I søndags lavede jeg den lækreste brombærtærte. Vi var nemlig på Amagerfælled på cykeltur, og plukke de få modne brombær der nu engang var 🙂 Det er snart høj sæson for de lækre bær! Så min morgenmad har fået lidt mere smag de seneste par dage, og ikke mindst skulle der også bages en kage. Jeg skulle have min kære far og hans kæreste på besøg idag, så der skulle selvfølgelig være lidt lækkert til kaffen 😀