15. juni 2022
Få succes i det søde køkken – mousse
Moussekager er blevet utrolig populære de senere år. Jeg forstår det godt, for med moussekager kan man virkelig lege med udtrykket og formen på kagen. Mange har sikkert også set skrækscenarierne i diverse Bagedyst programmer, hvor moussen ikke har sat sig i tide. Så måske tør du slet ikke kaste dig ud i at støbe din egen moussekage? Det er slet ikke svært at lave en lækker hjemmelavet moussekage, det kræver blot et par tips og tricks.
Tips til mousse
Husblas. Det er enormt vigtigt, at husblassen er udblødt tilstrækkeligt, før den tilsættes moussen. Jeg har typisk min husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Husblassen kan også sagtens klare omkring 20 minutter i blød. Så vær hellere helt sikker på, at den er tilstrækkeligt udblødt før den tilsættes.
Temperatur. Jeg bruger aldrig termometer, når jeg laver mousse. Jeg bruger i stedet ALTID min lillefinger. Til en bærmousse koger du en lage som skal køle en smule før husblassen tilføjes. Jeg lader lagen køle til den er lillefingervarm. Hvis du er i tvivl, så er det bedre at lagen er en smule for varm end en smule for kold. Bliver lagen kold og husblassen ER tilføjet, kan du ikke varme den op igen. Bliver lagen for kold INDEN husblassen er tilføjet, kan du sagtens lune den op kort igen.
Konsistens. Mange snakker ofte om luftige og lette mousser, når det kommer til konsistens. Men her er det vigtigt at understrege, at det er konsistensen, når moussen har sat sig og er klar til at blive nydt. Når du har vendt din mousse sammen og den hældes i en form, over en bund eller lignende, er det altså derfor helt rigtigt, hvis moussen er tyndtflydende. Det giver det allerbedste resultat i sidste ende.
Synes du dette var brugbart? Så synes du måske også at disse tips til den perfekte sprøde mørdej er gode. Er du medlem af Klub Ditte Julie, kan du også se alle how to videoer, hvor jeg viser og forklarer diverse bageteknikker i dybden.