28. marts 2018

Påskeæg som småkager med marmoreret marcipanlåg

De sidste tre dage har jeg været på påsketour i 6 forskellige Bilka’er. Det har været i forbindelse med udgivelsen af Bilkas (Dansk Supermarked) nye bog Fester & Gæster.

Det er påske, og jeg har de sidste tre dage inspireret til en masse fint spiseligt påskepynt/påskeæg, som kan ligges på påskebordet, hænges på grene eller laves som bordkort. Du kan farvet marcipanen i de farver, som din påske er.

påskeæg påskesmåkger

spiseligt påskepynt

nemme påskeæg

Påskeæg som småkager

ca. 20 småkager

MØRDEJ
1 god vaniljestang
60 g flormelis
150 g hvedemel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og udstik de forme du ønsker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – skal de bruges som hængepynt, som der udstikkes et lille hul i hver småkage inden de bages – og bag dem ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad dem køle helt af.

MARCIPANLÅG
200 g marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
pastafarver

Ælt det hele godt sammen (uden pastafarver) og kom massen op i en pose og læg på køl i 30 min. Indfarv marcipan i de farver du ønsker. Marmoreret marcipan laves på følgende måde : link til marmoreret marcipanbånd. Udrul den marmoreret marcipan i 2 mm tykkelse og udstik samme forme som dine småkager.

“LIM” / GLASUR
50 g flormelis
lidt past. æggehvider

Rør en glat glasur. Penls småkagerne med “lim” og læg et marcipanlåg på hver småkage. Kan pyntes med lidt guldstøv.  Skal de bruges som hængepynt, bruges en tandstik til at lave hul i marcipan og brug et lille bånd.

TIP du kan også rive fintrevet økologisk citronskal, appelsinskal eller limeskal i mørdejen, eller stødt ingefær eller kanel.

paaskeaeg-smaakage

påske småkager påskeæg

 

paaske-smaakager-med-marcipan

GemGem

GemGem