Marmoreret marcipanbånd og -låg

1 bånd

Jeg elsker farver – og mange af dem! Netop derfor elsker jeg også at lave marmoreret marcipanbånd.

Marcipan er så utrolig lækkert at arbejde med, og netop derfor er indfarvet marcipan herligt til at omkranse og pynte en lagkage.

Opskriften på hele sommerlagkagen findes her.

Ingredienser

MARMORERET MARCIPANBÅND og -låg

300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
orange, gul og mørk rosa pastafarve fra By Ditte Julie

Fremgangsmåde Udskriv

1
MARMORERET MARCIPANBÅND og -låg

Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Læg den på køl i ca. 30 minutter. Del marcipanen i 3 lige store dele. Indfarv hver portion med hhv. orange, gul og mørk rosa pastafarve. Tril hver farve ud i en lille stav og pres alle tre sammen. Sno herefter den store stav og kram den sammen. Gentag dette indtil du får den ønskede marmorerede effekt.

Udrul ⅓ af marcipanen til et marcipanlåg der passer til omkredsen af din kage. Udrul den sidste ⅔ til et aflangt stykke og skær et marcipanbånd som passer til kagens højde og omkreds med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie i den ene side.

Befri kagen og placér den på et serveringsfad. Kom marcipanbåndet om kagen og placér låget på kagen.