Hindbær-fudge-lagkage
3. oktober 2023

Hindbær-fudge-lagkage

8-10 personer

Ingredienser

Chokoladebund

50 g hasselnødder med hinde
100 g lyst rørsukker
100 g smør
100 g god mørk chokolade
1 spsk kage hvedemel
3 æg, str. M/L

Hindbær/limesylt

2 blade husblas
1 god vaniljestang
190 g hindbær, friske eller frosne
90 g lyst rørsukker
1 økologiske lime, saften heraf og skallen fra ½ lime

Hindbærmousse

3 blade husblas
300 g hindbær, friske eller frosne
3 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
3 dl piskefløde

Citronfløde overtræk

3 blade husblas
1,5 citron, saften heraf
75 g flormelis
0,75 dl vand (kan undlades og erstattes med fløde)
1,5 dl piskefløde
rød pastafarve/frugtfarve

Pynt

1 bakke hindbær, friske
100 g hvid chokolade til temperering
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladebund

Bag hasselnødder til de ”sveder” ved 175 garder i 5-10 minutter. Smelt sukker, smør og chokolade over et vandbad til det er en homogen masse og sukkeret er smeltet. Pisk et æg ad gangen i chokoladenmassen. Vend mel i massen. Hak hasselnødderne fint og vend i. Hæld dejen i en justerbar kagering 16 cm i diameter og bag ved 175 grader i 20-35 minutter. Lad bunden køle helt af og befri den fra formen. Rengør formen og beklæd kageringen med kageplast så du kan støbe din kage heri. Placér chokoladebunden i kageringen med kageplast.

2
Hindbær/limesylt

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen. Kom vaniljestang og -korn, hindbær, sukker og limeskal og -saft i en gryde og kog op i ca. 5 minutter. Vrid husblas og kom den udblødte husblas op i den varme hindbærsylt. Lad den køle en smule. Når den er afkølet, hældes hindbærsylten over den afkølede chokoladebund. Stil på køl i minimum 2 timer.

3
Hindbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Bring hindbær, sukker, citronsaft og -skal i kog i en gryde. Lad koge i 5-10 minutter. Blend det hele godt sammen til en puré. Rør den udblødte husblas ud i hindbærpuréen. Lad den køle til stuetemperatur. Pisk fløde til en let flødeskum. Vend forsigtigt hindbærpuréen sammen med flødeskummen over flere omgange.

Befri browniebunden med sylt fra formen, og placér den på et kagefad. Udvid kageringen til 18-20 cm i diameter og placér retur omkring kagen. Fór med et nyt stykke kageplast. Hæld hindbærmoussen over kagen og ned langs siderne. Stil kagen på køl i minimum 3 timer eller gerne natten over.

Se denne video og få mine tips og tricks til at undgå at din mousse skiller.

4
Citronflødeovertræk

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom citronsaft, flormelis, vand og fløde i en gryde og bring i kog. Når blandingen rammer kogepunktet tages den af varmen og husblassen røres ud heri. Kom et par dråber pastafarve eller frugtfarve i og rør. Lad den svale til stuetemperatur og hæld den herefter over kagen. Hæld gerne flødecremen over kagen via en ske med ryggen op ad – så rammer overtrækket ikke hårdt ned i kagen, men derimod over en større flade på kagen.

5
Pynt

Pynt som du synes, men jeg gjorde således;

Jeg har lavet chokoladesnirkler og et chokoladebånd. Jeg tempererede lidt hvid chokolade på kageplast, hvor jeg tog en rillet spartel og kørte igennem, for at lave små lange ”bånd”, herefter tvistede jeg kageplasten og lod chokoladen sætte sig i et glas. Jeg pyntede til sidst med friske hindbær, som jeg delte i to.

Chokoladelagkage

Jeg har lavet en hindbær-fudge-lagkage som egentlig bare er chokoladelagkage med hindbærmousse. Jeg har en stor kærlighed til denne bund, nemlig en chokolade fudge bund – mums 🙂 Denne kage minder mig lidt om en vaskeægte Valentines Cake – en rigtig kærlighedskage.

God fornøjelse 🙂

IMG_0426

GemGem

GemGem