Hindbær-fudge-lagkage

Jeg har en stor kærlighed til denne bund, nemlig en chokolade fudge bund – mums 🙂

IMG_0316 IMG_0318

Chokoladebund
100 g god mørk chokolade
100 g sukker
100 g smør
1 spsk mel
3 store æg
50 g bagte hasselnødder

Bag hasselnødderne til de ”sveder” ved 175 garder i ca. 5-10 min. Smelt sukker, smør og chokolade over et vandbad, til det er en homogen masse og sukkeret er smeltet. Pisk et æg ad gangen i chokoladenmassen. Vend mel i massen, og hak hasselnødderne fint og vend i. Bag ved 175 grader i ca. 20-35 min i en springform (16 cm i diameter). Lad bunden køle helt af, og befri den fra formen. Rengør springformen og beklæd springformen med kageplast, og støb din kage heri.

Hindbær/limesylt
2 blade husblas
1 vaniljestang
190 g hindbær
90 g sukker
1 lime, saften
Skallen fra ½ lime

Udblød husblassen i koldt vand. Skrab vaniljekornene ud og kom det hele i en gryde og kog op i ca. 5 min. Kom husblassen op i den varme hindbærsylt, og lad den køle en smule. Når den er afkølet hældes hindbærsylten oven på den afkølede chokoladebund. Stil på køl i mindst 2 timer.

Hindbærmousse
3 blade husblas
300 g hindbær
3 spsk sukker
1 øko citron, saft og skal
3 dl piskefløde

Husblas udblødes i koldt vand indtil brug. Hindbær, sukker, citronsaft og -skal bringes i kog. Når den har kog ca. 5-10 min – blendes det hele godt sammen til pure. Kom husblassen op i, og rør det godt ud i hindbærpuréen. Lad den køle til stuetemperatur. Imens piskes fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt hindbærpuréen sammen med flødeskummen, gerne over flere omgange. Kagen befries fra formen, og placeres på et kagefad. Placer en kagering (18-20 cm i diameter) omkring kagen, og beklæd siderne med kageplast. Hæld hindbærmoussen over kagen og ned langs siderne. Stil kagen på køl i mindst. 3 timer eller gerne natten over.

Citronfløde overtræk
3 blade husblas
1,5 citron, saften
75 g flormelis
0,75 dl vand (kan undlades og erstattes med fløde)
1,5 dl piskefløde

Husblas udblødes i koldt vand. Citronsaft, flormelis, vand og fløde bringes i kog, når det rammer kogepunktet tages det af varmen og husblassen udblødes i flødecremen. Lad den svale til stuetemperatur, og hæld den over kagen (Hæld gerne flødecreme over kagen via en ske med ryggen op ad – så rammer cremen ikke hårdt ned i kagen, men derimod en større flade på kagen).

Pynt:
en bakke friske hindbær
100 g hvid chokolade til temperering
blomster

Pynt som du synes, men jeg gjorde således;

Jeg tempererede lidt hvid chokolade på kageplast, hvor jeg tog en rillet spartel og kørte igennem, for at lave små lange ”bånd”, herefter tvistede jeg kageplastet og lagde det til tørre i et glas. Pyntede med friske hindbær, som jeg delte i 2, og lavede et bånd om kagen same hele hindbær på toppen.

God fornøjelse 🙂

IMG_0426

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (9)
 1. Stort tillykke med hjemmesiden -så flot!!

  Ihhhh, denne kage er jeg blevet smaskforelsket i -den er så smuk og ser så lækker indbydende ud -den vil jeg uden tvivl prøve!! Tak for alle opskrifterne ??
  Det øverste lag “citronfløde overtræk” har du tilsat farve? (Pastafarve?)

  Hilsen Anne

  1. Tusinde tak 🙂 Hvor er det sødt af dig!
   Ja, det er pastafarve jeg har tilsat. Du kan også bruge pulverfarve. Den giver en virkelig smuk overflade og et flot finish 🙂
   Din beskeder varmer!
   Dbh Ditte

 2. Kære Ditte! 🙂
  Jeg faldt lige over denne kage og tænkte at ville jeg kaste mig ud i. Jeg har lige investeret i en springform på 20 cm. (til en anden af dine kager) det er den mindste jeg har. Vil du anbefale at jeg ganger opskriften lidt op, eller laver den originale opskrift i en 20 cm. form også får en lidt lavere kage? 😀
  Tak for din fantastiske blog!

  1. Tusinde tak 🙂 .!! Du kan godt gange op med 1/2 i opskriften, ellers tager du blot lidt af tiden ?

 3. Hej Ditte. Hvordan kan det være at hindbærmoussen dækker ud over chokoladebunden? Hvis kagen lægges sammen i samme størrelse form som bunden er bagt i, burde hindbærmoussen så ikke lægge sig oven på bunden, uden at ‘flyde’ ud over. Er det fordi bunden skrumper ved bagning? Håber du forstår spørgsmålet 🙂

 4. Hej
  Min kæreste er mega allergisk for nødder – er der noget jeg kan erstatte nødderne med?
  Jeg glæder mig til at prøve din kage!
  Mange hilsener Freja

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.