Mandelcitron tærte med bærbomber

MandelcitronTærteMedBærbomberJeg er KÆMPE fan af mine nye tærteforme, så jeg kan simpelthen ikke lade være med at bage tærter 🙂 Derfor blev det til endnu en tærte idag – en mandelcitron tærte med bærmousse bomber af hindbær og skovbær – en sindssyg lækker kombination (hvis jeg selv skal sige det 😉

Jeg har denne gang prøvet at tage lidt billeder undervejs, for at vise, hvilke forme jeg bruger mv. – håber I vil kunne lide det.

Mandeltærte med bær Bærtærte

Her er opskriften:

6-8 personer.

Mørdej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg

  • Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  • Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  • Læg dejen i en pose og på køl i 30 min.
  • Herefter rulles dejen ud – ca. 2 mm i tykkelsen og kom den ned i en formen. (jeg brugte en aflang form)

Mandel-citron-fyld:

150 g rå marcipan
75 g blødt smør
80 g sukker
2 æg
1 knsp salt
1 spsk mel
1 citron, skallen og saften
En håndfuld mandler, hakket

  • Ælt å marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne.
  • Kom æg, salt, mel og citron skal og saft i til massen er homogen, tilsæt mandlerne.
  • Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader i ca. 15-20 min.
  • Lad tærten køle helt ned.

Bærmousse:

3 blade husblas
100 g bær symfoni
100 g hindbær
4 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 citron, saften og skallen
2 dl fløde

  • Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det.
  • Kom bær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang, citron saft og skal op i en gryde og bring i kog, når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 min.
  • Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas i.
  • Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum.
  • Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).
  • Kom moussen i en sprøjtepose og sprøjt moussen ud i små halvkugler (se billede) og kom på frost i ca. 2 timer.

IMG_0590

og efter bagning og moussen er kommet i:

FullSizeRender (1)

Herudover:

Lidt friske hindbær og brombær
Evt. lidt blomster og skovsyrer
Frysetørrede hindbær, pulver

Samling:

  • Frigør den afkølede tærte fra formen, og skub de små bærbomber ud af formene.
  • Den frysetørrede hindbær kommes op i en si, og drysses over bærbomberne.
  • Placer bærbomberne på tærten, og pynt af med friske hindbær, brombær, blomster og skovsyrer.

Bærmousse_bomber Mandeltærte_med_bær

Rigtig god bagelyst 🙂

Mandeltærte_med_bær_1

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (25)
  1. Uh, den ser så god ud! Kunne vildt godt tænke mig at lave denne tærte! 🙂 Hvor er dine to forme fra? Har ledt overalt, men kan simpelthen ikke finde dem 🙂

    1. Tusinde tak 🙂 Tærte formen er købt i Skagen, men mener de kan fåes mange steder 🙂 Formene til moussebomberne er købt i H. W. Larsen :).

  2. Håber du ser det her hurtigst muligt!! 🙂
    Kan man ikke bare ligge moussen i køleskabet istedet for at sprøjte dem i forme og putte dem i fryseren? 🙂

    1. Jeg forstår ikke helt! Moussen skal sprøjtes i formene, men de kan godt komme i køleskabet, men når de kommer på frost, er de meget lettere at få ud af formene.

      1. Jeg har nemlig ikke en optimale forme til disse bomber, så jeg tænker om man ikke bare kan lade moussen være i sprøjteposen et par timer eller tre, og så sprøjte den direkte ud på tærten? 🙂

        1. Det vil jeg ikke anbefale med mousse, for du ødelægger moussen, når den får lov at sætte sig i en sprøjtepose, for så er komme den ud på kagen. :/

  3. Hej igen!
    Jeg fik den endelig bagt færdig, og jeg bliver altså nød til at give dig ros. En fantastisk kage!
    Dog har du glemt at skrive i beskrivelse af opskriften på bærbomberne, da man skal putte sukkeret i – så det havde jeg glemt, haha.
    Det smagte dog stadig godt, men der manglede lidt sukker 😉

    1. Ej hvor dejligt!!! ?? Tusinde tak!! Hvor er det dejligt den blive bagt – det fortjener den også ??? Mange mange tak.

  4. Hej igen!
    Jeg fik endelig bagt den færdig, og jeg bliver altså nød til at rose dig! Hold da op, en fantastisk tærte! Dog, har du glemt at skrive i selve opskriften, at sukkeret skal i bærbomberne, det står kun i ingredienslisten. Så jeg havde slet ikke tænkt over det, da jeg læste fremgangsmåden, så jeg glemte at putte det i. Det smagte dog stadig fantastisk, men de manglede lidt sukker, haha 😉

  5. hej Ditte,
    Meget smukke kager!
    Du bruger meget blomster og især skovsyre, hvilket jeg er ret vild med. Men hvor får du/køber du dem? Jeg har spurgt i flere blomsterhandler og de kan ikke garanter de er usprøjtede. Bruger du sprøjtede og så fortæller folk de ikke må spise dem, eller er de fra egen have, eller noget tredje?
    Mvh Sofie

    1. Hej Sofie
      Mange tak 🙂 Jeg købte mine i sommers hos min lokale blomsterhandler, også har jeg sat dem i mit køkken, som gør de vokser og blomstre 🙂 Så mine er usprøjtet.

  6. Hej Ditte!
    Dén opskrift må jeg simpelthen prøve! Lige et par spørgsmål inden.. Silikoneformen til bærbomberne er den på 7 cm, eller hvilken str. har du brugt her? Kan tærten bages 1 dag inden og stå på køl indtil da og pynte med bærbomberne på selve dagen? 🙂

  7. Hej Ditte
    Det er virkelig nogen fanatiske og flotte kager du laver.
    Har lige et lille spørgsmål hvor lang er din tærteform?

  8. Hej, jeg vil lige høre om det godt kan lade sig gøre at sætte moussebomberne på kagen allerede dagen før og så have den i køleskabet til dagen efter?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram