Tærte med hindbær og hvid chokolade

tærte_med_hindbær4Denne tærte med hindbær og hvid chokoladeganache smager fuldstændig fantastisk til en god kop kaffe eller the. Den er meget spontant lavet og udfra, hvad jeg lige havde lyst den dag – og den blev lige som ønsket! En lækker tærte!
tærte_med_hindbær7

Tærte med hindbær og hvid chokolade
Til 6-8 personer

Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg

Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den ned i en form. (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund, aflang form)

Mandel-hindbær fyld:
150 g rå marcipan
75 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
2 æg
1 knsp salt
1 spsk mel
½ økologisk citron, skal og saft
ca. 20 friske hindbær

Ælt rå marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne. Kom æg, salt og mel i til massen er homogen og tilsæt citronskal og saft. Kom massen op i den ubagte tærte og placer de friske hindbær som du ønsker, og bag tærten ved 190 grader i ca. 20 min. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeganache på.

Hvid chokoladeganache:
310 g hvid chokolade, hakket
0,8 dl fløde
1 tsk honning

Fløde og honning varmes op i en gryde til lige under kogepunktet. Chokoladen hakkes fint og kommes op i en skål. Den varme flødeblanding hældes over chokoladen. Rør nu forsigtigt rundt i midten med en dejskaber til den er ensartet og glat. Hæld den forsigtig over den afkølede tærte, så chokoladeganachen danner et spejl på tærten. Lad den stå og sætte sig, inden du pynter den – ca. på køl 1-2 timer.

Iøvrigt:
Overskydende hvid chokoladeganache
Karamel (kogt kondenseret mælk)
Friske hindbær
Guld dust fra Mill & Mortar
Bladguld

Den overskydende chokoladeganache gemmes og stillet på køl indtil den bliver en fast trøffelmasse, som er sprøjtefast. Kog den kondenseret mælk i min. 3-4 timer i en gryde med vand under låg. Den skal konstant være dækket af vand.
Befri tærten af formen og placer den på et fad, og pynt den som du ønsker.

tærte_med_hindbær tærte_med_hindbær_1 tærte_med_hindbær2 tærte_med_hindbær3 tærte_med_hindbær6 tærte_med_hindbær5

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (21)
 1. Hej Ditte
  Det er lækre ting du laver OG du forstår også at præsentere det flot.
  Dit fad til denne lækre tærte fx. Hvor har du det fra? Sådan et skal jeg da også have!
  Kh
  Tine

  1. Tusinde tak !! 🙂 Mener fadet er fra Bahne – men er lidt i tvivl, det er lidt tid siden 😉

 2. hej Ditte

  hvor køber du Bladguld ???

  og har du sprøjte det dutter oven på kage sprøjtepose og tyl ???

  mange knus fra Mikkeline

 3. Hejsa ?
  Som det første vil jeg sige at man bliver virkelig inspireret af dit bagværk ? Super flotte kager du får lavet ?

  Nå, men jeg har nu våget mig ud i denne tærte og fik lavet det meste igår. Den har stået på køl natten over og mangler lige at blive pyntet. Tærten skal først spises i aften.
  Mit spørgsmål er nu om tærten skal ud i noget tid før den skal spises og hvad med det overskyedende chokoladeganache, skal den ud fra køl inden den sprøjtes ud? Hvilken tyl bruger du til pynten?

  1. Tusinde tak ? Dejligt at høre! Tærten behøver ikke komme ud i god tid. Men chokoladeganachen skal ud nu, den skulle bare havde stået på køkkenbordet, for nu har den sat sig. Måske du skal give den få sek. over varme, så den er sprøjtbar senere? Jeg bruger en stjerne tyl??..

 4. Hej Ditte.

  Når du skriver “lige under kogepunktet”, er det så et bestemt kogepunkt for netop denne “væske?

  Vh Mia.

 5. Hold da op en lækker kage:) Jeg har lige efterprøvet den og er stopmæt og på det vildeste sukkertrip lige nu!! Godt jeg har den våde og saftige ebog Direktørens sekretærer at få trippet til at starte på nu!!;)

 6. Glæder mig til at prøve opskriften nu i påsken…
  Der er bare et sted hvor jeg er lidt i tvivl…ang den kondenserede mælk….er det dåsen der skal være dækket af vand under koge tiden eller hvordan gøres det?

 7. Min hvide chokoladeganache skiller. Hvad gør jeg forkert? Jeg har nu forsøgt på to måder. 1. din måde, med at varme fløde og hælde den over den hakkede chokolade og rører til man har en fin konsistens – resultat en meget klumpet og skilt ganache. 2. Smelte chokoladen for sig, og varme fløden, for så at hælde fløden i lidt ad gangen – resultat en ganache som størknede mærkeligt og skilte. Hvordan kan jeg så lave ganachen? er der en mere sikker måde?

  1. Vil klart anbefale dig metode 1? Hak evt den hvide chokolade i en mini hakker, så chokoladen bliver helt fin, og bedre smelter sammen med fløden. Men sikre dig din fløde er varm nok?

   1. Tak for det, det vil jeg prøve.
    Det kan ikke skyldes at chokoladen ikke er god nok vel? syntes nemlig jeg havde hakket chokoladen ret fint?

 8. Hej Ditte
  Det lyder bare som en mega lækker kage, så vil lave den i morgen middag 😀 men jeg er lidt i tvivl, om chokoladeganachen (der skal sprøjtes som pynt) skal stå på køl eller på køkkenbordet, for i opskriften står der på køl, men i en kommentar skriver du på køkkenbordet?
  Og skal kagen stå på køl, til man skal spise den, eller bare på køkkenbordet?
  Selv om det er kort varsel, håber jeg, at du kan nå af stave, inden jeg går i gang 🙂
  Vh. Lise

  1. Hej Lise ?
   Lad ganachen svale ved stuetemperatur eller max 20 min. på køl. Lag kagen sætte sig på køkkenbordet eller 1 time på køl. (Køl behøves ikke som sådan) ?

 9. Hej Ditte
  Det lyder sørme som en lækker tærte. Ved du om den er velegnet til at fryse ned? Eller kan man lave den to dage før servering uden at nedfryse?
  Vh Stephanie

  1. Hej Stephanie
   Personlig ville jeg aldrig fryse en tærte ned eller lave den flere dage i forvejen, da en tærte (sprød mørdej) fortjener at blive spist sammen dag. Du kan lave mørdejen og have den liggende på køl 2 dage i forvejen, også samle tærten på dagen eller aften før. Jeg vil ikke anbefale dig at gøre det meget gør 🙂
   Kh Ditte

 10. Hej Ditte.
  Jeg vil forsøge at lave din lækre tærte 😃
  Vil du beskrive lidt tydeligere hvordan man laver karamellen ud af kondenseret mælk? Efter kogning skal den så køles ned? Hvor længe? ☺️
  Må jeg spørge hvilken tyl du har brugt til at sprøjte med på toppen af kagen?
  På forhånd tak 😉
  Mvh Christina

  1. Den skal blot på køl. I bund og grund kunne du lave karamel flere dage/uger før du skal bruge den eller købe en færdigkogt karamel. Den skal blot stå på køl i ca. 30-60 min. eller til du skal bruge den. Jeg anvende en stjerne tylle med mange små riller.
   God bagning.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.