Blåbærlagkage med konfektbund og vaniljemousse

lagekage_Ditte_julie_jensenDenne blåbærlagkage med konfektbund og vaniljemousse, er enkel og simpel i sin smag. Smagen af blåbær, chokolade og masser af vanilje er en dejlig kombi. Jeg elsker, når en kage har et enkelt og simpelt udtryk, men smager af vildt meget! Øjnene spiser trods alt først 😉

lagekage_Ditte_julie_jensen2

Konfektbund
200 g smør
200 g lyst rørsukker
200 g god mørk chokolade, 70 %
6 æg, str. M/L
50 g hasselnødder

Smør, sukker og mørk chokolade smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Pisk godt mellem hvert æg. Hak hasselnødderne mellemgroft og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden, og bag konfektbunden ved 180 grader i ca. 30-45 min. Lad bunden køle helt af inden den befries fra formen. Rengør springformen og beklæd kanten med kageplast. Kom bunden ned i springformen.

Blåbærmousse
2 blade husblas
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
200 g blåbær
1/2 økologisk citron, saft og skal
2 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, blåbær, fintrevet citronskal og -saft op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Tag den af varmen. Sigt kompotten, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme blåbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Gem blåbærrene og smør dem ud over konfektbunden. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Pisk blåbærlagen og en fjerdedel af flødeskummet godt sammen. Vend blåbærfløden i den resterende letpiskede fløde til en ensartet mousse. Hæld moussen udover bunden og stil kagen på køl i mindst 2-3 timer.

Vaniljemousse
9 blade husblas
1,5 god vaniljestang
90 g lyst rørsukker
6 dl piskefløde
5 dl A38 1,5 %

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 5 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber (ellipseformet) i 3 cm i diameter af silikone. (Jeg lavede 12 moussebomber). Stil dem på frost i mindst 2 timer. Se evt. denne video til støbning af moussebomber.

Befri  kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad. Anvend en kageringe der er ca. 28-30 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på ca. 8-10 i højden ned langs kanten. Placer kageringen udenom kagen. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af  kagen. Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig (eller gerne natten over).

Iøvrigt
50 g hvid chokolade
lidt sølv dust
lidt friske blåbær
rød skovsyrer

Befri kagen fra kagering og kageplast, ved at skære med en skarp kniv langs kanten og dekorer med de små moussebomber (de er frosne, når de befries af formen, men vil tø hurtigt op på kagen, og de skal nok holde sin form). Pynt af med friske blåbær, hakket chokolade, sølv støv og skovsyrer.

lagekage_Ditte_julie_jensen lagekage_Ditte_julie_jensen1 lagekage_Ditte_julie_jensen3

Opskriften giver kun en kage (jeg dobblede op og lavede to lager til en barnedåb).

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (14)
 1. Hej Ditte

  kan man evt. lave bunden og blåbærmoussen 2 dage før servering, så man dagen før kun skal lave vaniljemoussen?

  Hilsen Pernille

 2. Hej Ditte,
  Jeg er vild med dine fine kager! Og jeg kaster mig derfor ud i at lave denne til min søns barnedåb på søndag. Jeg kunne dog godt tænke mig, at moussebomberne på toppen var blå. Hvad vil du farve med? Jeg har både pastafarve og flydende farve. Og hvor meget af vaniljemoussen skal jeg tage fra til bomberne?

  1. Jeg ville anbefale dig at bruge pastafarve 🙂 Årh kan ikke sige hvor meget du skal tage fra, start med at støbe nogle moussebomber og lav herefter kagen 🙂

 3. Hej Ditte. Ville man kunne lave denne kage eller en anden mousse kage og så fryse den fx en uge før den skal bruges og så tage den op dagen før den skal bruges? Tak for gode opskrifter! Hilsen Winnie

  1. Det kan du i hvert fald 🙂 Ja, til begge spørgsmål.
   Tusind tak 🙂 !!
   Kh Ditte

 4. Hej Ditte
  Vil man kunne tilsætte pastafarve til din vaniljemousse? Og hvis man kan, hvornår i processen må man tilsætte farven?☺️

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.