Appelsinlagkage med chokolademousse

Appelsinlagkage_Ditte_julie_jensenI samarbejde med Blossa, har jeg udviklet denne lækre appelsinlagkage med chokolademousse. I kan lige tro der er smæk på smagen! Duften og smagen af appelsin og chokolade til et lækkert varmt og/eller koldt glas gløgg. Jeg synes den her appelsinlagkage med chokolademousse er perfekt som desserten til julefrokosten, julehyggen, veninde-jule-hyggen… ELLER bare til julehyggen generelt!

Jeg har prøvet at få lagkagen til at spille sammen med Blossas smagstoner og krydderbladningen. Lagkagen kan nydes sammen med et glas vingløgg fra Blossa både varmt og koldt. Personligt synes jeg, at gløggen smager af dessertvin, når den er kold, hvilket er lækkert til en lagkage (hvis I spørger mig).

Appelsinlagkage_Ditte_julie_jensen1

Appelsinlagkage med chokolademousse
Til ca. 8-10 personer

Appelsinbunde
2 små økologiske appelsiner
100 g valnødder
75 g brunet smør
2 æg, str. M/L
180 g lyst muscovadosukker
180 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 knvsp salt

Kog appelsinerne i en gryde med vand i 1,5 time. Køl appelsinerne helt ned. Blend appelsinerne med valnødderne til en appelsinpasta. Brun smørret af og køl det ned. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend appelsinpasta og brunet smør med æggesnapsen. Sigt mel, bagepulver og salt i massen, og vend det forsigtigt sammen. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og kom dejen heri. Bag bunden ved 180 grader i 30-35 min. Lad bunden køle af i formen. Når bunden er helt afkøles delen bunden i to lige store bunde. Rengør formen og læg den ene bund tilbage i formen og læg kageplast ned langs kanten.

Chokolademousse
300 g god mørk chokolade, 60-70%
6 past. æggeblommer
6 spsk lyst rørsukker
5 dl piskefløde

Hak chokoladen fint, og smelt det over et vandbad – chokoladen må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og cremet æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend flødeskummen i massen ad to omgange til en luftig og jævn mousse.  Hæld halvdelen af chokolademoussen over appelsinbunden og læg derefter den anden appelsinbund ovenpå moussen. Hæld den sidste del af chokolademoussen over bunden og giv kagen nogle lette bank mod bordpladen og glat overfladen med en kagespartel. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Pynt
kakaopulver
10-15 friske blåbær
50-100 g god mælkechokolade
guldstøv

Befri kagen fra formen og kageplast, og placer kagen på et kagefad. Drys kagens top med kakaopulver. Hak chokoladen fint og bland det med lidt guldstøv og pynt kagens top med fint chokoladeguld. Hæld blåbær op i en pose og tilsæt lidt guldstøv. Ryst posen og placer nogle fine guld (blåbær) kugler på kagens top.

Velbekommen 🙂

Appelsinlagkage_Ditte_julie_jensen2 Appelsinlagkage_Ditte_julie_jensen3 Appelsinlagkage_Ditte_julie_jensen

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (4)
  1. Hej Ditte
    Hvorfor koger du appelsinerne og ikke kun bruger saften og skal? Jeg tænker, – bliver den ikke bitter med den hvide hinde der gemmer sig under skallen? Og bruger du efterfølgende HELE appelsinen?

    Rigtig dejlig jul til dig og din familie ?

  2. Hej Ditte
    Ville høre hvor man kan købe det såkaldte guldstøv, som du anvender til at pynte dine fine kager med? 😀

  3. Tænker du at man kan lave bundene og fryse dem ned og så lave kagen dagen inden den skal serveres?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.