Sommerkage med solbær og flødeskum

sommerkage_solbær

Opskriften er udviklet til og betalt af Finax

Så tog vi officielt hul på sommeren, og det må betyde sommerkage med solbær og flødeskum. Solbær er for mig en ægte sommerting! Jeg elsker personligt smagen af solbær. Synes faktisk solbær og ribs, er nogle af de bær vi har, som virkelig kan noget særligt! Deres smag kan trylle i køkkenet.

I forbindelse med mit samarbejde med Finax, udvikler jeg en del kageopskrifter, og jeg elsker at få meget simple kager til at smage af mere og ikke mindst se ud af meget mere, end blot en klassisk skærekage. Det kan også være udfordrende, da jeg elsker lir og pynt. Denne sommerkage med solbær og flødeskum er et rigtig godt eksempel på, hvor smukt og enkelt det kan gøres, uden det ligner en klassisk skærekage. Denne kage passer perfekt til eftermiddagskaffen eller et glas mousserende vin.

(Er du ikke lige så pjattet med solbær som jeg, kan de sagtens bruge blåbær eller brombær eller dit yndlingsbær)

sommerkage_solbær

Sommerkage med solbær og flødeskum
Til 12 personer

Kage med solbær
200 g blødt smør
220 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 spsk citronsaft
300 g FINAX Dansk hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g god hvid chokolade
100 g friske solbær (frosne kan også anvendes, må ikke være tøet op)
1 spsk. FINAX Dansk hvedemel

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg. Rør mælken i. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør dejen godt sammen. Vend solbær sammen med en spsk. hvedemel og vend det herefter i dejen. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 min., til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

Bagte solbær med vanilje
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
200 g solbær

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker og solbær op i et ildfast fad og bag dem ved 160 grader i 30-35 min. Lad dem køle af.

Iøvrigt
2 dl piskefløde
1 tsk frysetørrede solbærstøv
spiselige blomster

Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen op i en sprøjtepose med en glat tylle. Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør de bagte solbær ud på kagens top med afstand fra kanten. Afsæt flødeskumstoppe på kagen langs kanten – evt. to rækker og pynt af med frysetørrede solbærstøv og spiselige blomster.

sommerkage_solbær sommerkage_solbær

Du kan også finde opskriften og mange andre opskrifter hos Finax.

GemGem

VISSKJUL Kommentar (1)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.