Christianshavnerkage med hindbærflødeskum

Reklame for KitchenAid//Thuesen Jensen

En KitchenAid røremaskine er ikke “bare” en røremaskine, men meget mere end det. Jeg har i denne opskrift anvendt deres tromlesæt til at hakke mine nødder med. Dejlig enkelt. Jeg har kreeret en vaskeægte Christianshavnerkage med hindbærflødeskum – MUMS! Og så er den oven i købet lavet glutenfri.

christianshavnerkage opskrift

Christianshavnerkage eller Christianshavnertærte – kært barn har mange navne og det er i den grad en sommerkage for mig! Jeg er pjattet med den lille kage. Jeg har gjort den glutenfri og løftet den en smule med en masse pynt af la Ditte 😉

KitchenAid Tromlesæt

Tromlesættet er virkelig godt til madlavning, og jeg bruger det naturligvis også i det søde køkken. Jeg hakker nødder, river æbler og gulerødder på det. Der hakkes også chokolade.

Jeg har i denne opskrift brugt ekstratromlerne til standmixer-råkostjern. I denne pakke medfølger:

– Fin rivetromle til hårde oste, chokolade, nødder m.m.
– Fin rivetromle til til ekstrafin rivning af hård ost, revet gulerod m.m.
– Kartoffelrivetromle til at rive kartofler og mange andre grøntsager.

Min dejlige trofaste hjælper 🙂 Hver gang jeg starter en køkkenmaskine, så er han der med det samme!

 

Glutenfri Christianshavnerkage med hindbærflødeskum

NØDDEBUND (Christianshavnerkage)
100 gram hasselnødder
70 gram mandler
70 gram mandelmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
100 gram æggehvider
200 gram lyst rørsukker

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Sæt tromlesætte på din KitchenAid (hakkehoved). Hak hasselnødder og mandler groft. Har du ikke et tromlesæt, kan de hakkes med en kniv. Blend mandelmel, vaniljesukker og bagepulver. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej marengs. Kom både nødder og mandelmel (blandingen) i æggehviderne og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i muffinsform, gerne af silikone. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 min. til kagerne har sat sig. Lad kagerne køle af.

HINDBÆRFLØDESKUM
150 gram friske hindbær
50 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde

Mos hindbærrene med en gaffel sammen med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til den lige akkurat danner bløde toppe. Kom hindbærmosen i og pisk flødeskummet færdigt. Til det er sprøjtefast. Kom hindbærflødeskummet på sprøjteposen med en stor rund glat tylle.

IØVRIGT
100 gram god hindbærsyltetøj
lidt hindbærstøv
friske hindbær til pynt
marengskys eller marengsstave
spiselige blomster

Befri kagerne fra formene og smør lidt hindbærsyltetøj ud på kagerne. Afsæt en fin top af hindbærflødeskum på hver kage. Pynt af med hindbærstøv, hindbær, marengs og spiselige blomster.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (28)
 1. Hej Ditte
  Hvor er de flotte
  Hvor mange kager bliver der ca. ud af én portion?

  Mvh.
  Anja

 2. Mums! Det ser bare knald godt ud altså. TAK for du bager LÆKRE glutenfrie kager. Kh fra Kathrine med cøliaki

  1. Der bliver til 12 små muffins-agtige forme. Så det kommer an på hvor mange man spiser 🙂

 3. De ser så lækre ud. Dem må jeg prøve at lave. Hvordan laver du de aflange marengs pynt?

  Vh Katrine

  1. Jeg sprøjter nogle stave af marengs og bager dem på samme måde, som du lave kys.
   kh Ditte

 4. Hejsa. De ser så lækre ud. Jeg vil prøve at lave dem i en springform – kan man lave den dagen før og fryse til næste dag? Eller sætte på køl?
  Hilsen Mie.

 5. Hej Ditte!
  Jeg er vild med den kage her! Den smager sååå godt! Jeg lavede dem og det var faktisk ved at gå lidt galt fordi de små bunde blev lidt ustabile og jeg havde sat skummet på og så begyndte de at vælte, så jeg fyrede dem i fryseren natten over med både bund og skum! Dagen efter tog jeg dem op ca to timer før de skulle serveres og satte dem i køleren og servede dem dejlig kolde. Det var et KÆMPE HIT! Tak!

 6. Hej Ditte,

  Hvad mon jeg gør galt? Mine bunde bliver lidt hule i midten og når jeg skal have dem op af muffins formen bliver bunden ligesom siddende? Og min bund delt i to!

  Kh. Charlotte

 7. Hej Ditte

  Hvis jeg skal lave den i en stor springform, hvor stor tror du den skal være ( omkreds) og hvor langtid tror du den skal have i ovnen ?

  Undskyld alle spørgsmålene..

  God Jul

  Mia

 8. Kan man mon bruge denne opskrift/bund til en talkage? Og i så fald, hvor stor en portion skal man bruge? 🙂

 9. Hej Ditte Julie,
  Hvor får jeg en glad nabo-pige når jeg bager kagerne til hende. Jeg er nysgerrig, hvordan får du dine magengs-pinde så runde, både den og kager er vildt flotte,
  Mvh. Sara

  1. Tusind tak ♥️ Hvis marengsen piskes for blødt, vil den flyde lidt ud. Derfor skal marengsen piskes fast, så vil de holde formen.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.