Portionsanrettede pavlova med råmarinerede blommer og kirsebær
10 desserter
glutenfri
Pavlova er en nem og lækker dessert.
Her har jeg lavet seks aflange kurve, men du kan altid forme marengsen, som du ønsker.
Pyntet af med råmarinerede blommer, kirsebær, skovsyre og guldstøv.
Ingredienser
Marengsbunde
100 g æggehvider
100 g hvidt sukker
100 g flormelis
Vaniljecreme
2 æggeblommer
1 tsk vaniljepulver
20 g lyst rørsukker
20 g maizena
2 dl sødmælk
2 dl piskefløde
Råmarinerede blommer
2-3 modne blommer
1/2 tsk vaniljepulver
1 spsk flormelis
I øvrigt
½ bakke kirsebær, friske
røde skovsyrer
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Råmarinerede blommer
Skær blommer i små både. Kom blommer op i en skål med vanilje og flormelis. Rør det godt sammen og kom dem på et glas, som lukker tæt. Lad dem trække i 1-2 dage.
Har du ikke tid til at lade den blommer marinere i 1-2 dage, kan de også laves på dagen.
Marengsbunde
Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes på fuld kraft. Når marengsmassen er fast og laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelis og vend det i massen til en glat og blank marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle og lav 6 ensartede aflange kurve på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 110 grader varmluft i ca. 1,5 time. Sluk for ovnen og lad kurvene tørre natten over i den slukkede ovn.
Vaniljecreme
Rør æggeblommer, vanilje, sukker, maizena og 1/2 dl sødmælk godt sammen. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Tag cremen af varmen og kom den i en frysepose eller en sprøjtepose og sæt den på køl til cremen er kølet helt af. Se hvordan vaniljecremen laves her.
Pisk creme lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme lidt ad gangen. Fyld cremen i en sprøjtepose, og så er den klar til brug.
I øvrigt
Placér marengskurvene på en tallerken eller et fad. Sprøjt vaniljecreme henover dem. Placér marinerede blommer, kirsebær, skovsyre og guldstøv.