Chokoladedesserter med solbær

4 skåle
Glutenfri

Klassiske chokolademoussedesserter pyntet med hjemmelavede macarons til nytårsaften eller andre festlige aftener.

Denne nytårsopskrift består af en bund af en glutenfri chokoladebrownie med hasselnødder og en helt klassisk chokolademousse.

Derudover har jeg bagt lyserøde macarons med solbærganache til at pynte en eller nem og let nytårsdessert.

Ingredienser

macarons

40 g mandelmel
70 g flormelis
35 g past. æggehvider
30 g hvidt sukker
lys rosa pastafarve

Solbærganache

50 g solbærpuré
50 g piskefløde
180 g god hvid chokolade
20 g smør

Bund

100 g god mælkechokolade
100 g smør
100 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g hasselnødder uden hinde

Chokolademousse

2 blade husblas
3,5 dl piskefløde
100 g god mælkechokolade
50 g god gold chokolade
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
macarons

Blend mandelmel og flormelis fint i en blender. Sigt blandingen ned i en skål. Pisk æggehvider og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt marengsen ned i melblandingen. Hæld massen i en sprøjtepose med en lille rund tylle. Afsat små macarons på en By Ditte Julie airmåtte på en bageplade. Bank pladen ned i bordpladen et par gange for at fjerne eventuelle luftbobler. Lad dem hvile i ca. 30 minutter. Bag dem ved 150 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Lad dem køle i ca. 10 minutter for de forsigtigt fjernes fra airmåtten.

2
Solbærganache

Varm puré og fløde op i en gryde. Hak chokolade og kom i en skål eller kande. Hæld den varme fløde over chokoladen. Rør godt til chokoladen er opløst. Tilsæt smør i tern og brug en stavblender. Kom gamachen på en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Lad køle på køkkenbordet.

Afsæt toppe på halvdelen af dine macarons. Afslut med den sidste halvdel af macarons herpå.

3
Bund

Smelt chokolade og smør i en gryde. Pisk sukker og æg til en lys og luftig æggesnaps. Hak nødder helt fint. Vend alle tre dele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en stor firkantet silikoneform (21×21 cm) fra By Ditte Julie. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Kom bunden på frys straks, når den tages ud af ovnen.

Udstik 4 bunde med en By Ditte Julie udstikker (9 cm i diameter). Placér hver bund i 4 serveringsskåle (15 cm i diameter) fra By Ditte Julie.

4
Chokolademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm en smule af fløden op i en gryde. Rør den udblødte husblas ud i den lune fløde. Smelt chokolade i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Vend æggesnapsen forsigtigt i den lune chokolade sammen med husblasfløden. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i chokoladeblandingen. Fordel moussen i de fire skåle med over bundene. Stil dem på køl i minimum 2-3 timer.

5
I Øvrigt

Kom hasselnødder og guldstøv i en pose og ryst. Pynt desserterne med nødder, støv, perler og macarons.