GLUTENFRI – MOUSSEKAGE MED MANGO OG KOKOS
23. marts 2019

GLUTENFRI – MOUSSEKAGE MED MANGO OG KOKOS

Glutenfri
10-12 personer

Ingredienser

MANGOKOMPOT

2 blade husblas
2 mango
2 økologiske citroner, saft og skal

MANGOMOUSSE

2 blade husblas
1/2 portion mangopuré (se overstående)
15 g flormelis
1,5 dl piskefløde

KOKOSBUND

50 g kokosmel
50 g mandler (evt. smuttede)
50 g flormelis
50 g æggehvider
3 tsk flormelis
1 nip salt

KOKOSMOUSSE

5 blade husblas
2,5 dl kokosmælk (ikke light)
75 g lyst rørsukker
1 nip salt
2,5 dl piskefløde

IØVRIGT

100 g hvid chokolade
evt. gul pastafarve
mangoperler
gule stedmoderblomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
MANGOKOMPOT

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Skræl og skær mangoen ud i små, mundrette stykker. Kom mangoen op i en gryde med saft og skal fra citronerne, og lad det simre i 5-10 min. Blend mangokompotten til en fin og glat puré. Del mangopuréen op i to lige store portioner, og rør den udblødte og afdryppede husblas ud i den ene mangopuré (gem den anden til mousse). Fordel mangopuréen i en silikoneform (16 cm i diameter) eller en kagering spændt op med film i bunden og stil den på frost i min. 3 timer. Resten af kompotten skal bruges til mousse, så den kan du bare opbevare i gryden.

(gem lidt puré til at lave små mangoperler af – se evt. billede (formen er af silikone og hedder pearl)

2
MANGOMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm mangopuréen forsigtigt op igen sammen med de 15 g flormelis. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og husblassen røres ud i kompotten. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt puréen og flødeskum sammen, gerne over flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet. Befri og placer det frosne mangoindlæg i en større silikoneform (18 cm i diameter) eller udvid kageringen til 18 cm spændt op med film i bunden. Fordel mangomoussen langs kanten og over mangoindlægget og læg kagen på frost i min. 3 timer.

3
KOKOSBUND

Blend kokosmel, mandler og flormelis til fint mel i eksempelvis en mini foodprocessor. Pisk æggehviderne med flormelis til en lys og luftig marengs. Vend forsigtigt salt og kokos-mandelmelet i marengsen. Fordel massen i en kagering 18 cm i diameter og bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bunden køle af.

4
KOKOSMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun kokosmælk, rørsukker og salt op ved lav varme til sukkeret smelter (den må ikke koge). Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Lad det svale lidt. Pisk i mellemtiden fløden til let skum. Når kokosblandingen er håndvarm, vendes det i flødeskummet lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende, sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld kokosmoussen op i en sprøjtepose.

5
samling

Flyt det frosne mangomousse-indlæg med mangokompot i en ny silikoneform (20 cm i diameter) eller udvid kageringen til 20 cm spændt op med film i bunden. Fyld nu kokosmousse rundt om og over mangomoussen, og pres forsigtigt kokosbunden ned i. Læg kagen på frost i min. 5 timer og gerne natten over – eller indtil kagen skal bruges. Kagen kan holde sig op til 3 måneder på frost.

6
IØVRIGT

Klip et stykke kageplast i 4 cms højde, som passer til kagens omkreds. Temperer chokoladen, bland evt. lidt gul farve i chokoladen og smør et chokoladebånd på et kageplasten. Smør chokolade på et andet stykke kageplast og træk en kagespartel med riller ned gennem, så der dannes chokoladestave. Lad chokoladen på chokoladebåndet sætte sig en smule og beklæd så kagen med båndet. Når chokoladen er størknet, fjernes kageplasten. Lav mangoperler i en silikoneform med bittesmå huller (minipearl 7 mm) ved at fylde hullerne med mangokompot og frys den i en time. Pynt kagen med chokoladebånd, chokoladestave, mangokaviar og gule stedmoderblomster.

Kitchen Aid

Kokos-mangokage er solskin i kageform. Det er solstrejf lige ned i maven, når man tager en bid af den søde, bløde og smukke kage. Skinner solen ikke udenfor, kommer den i hvert fald til at gøre det indenfor, når du serverer denne kage. Og skulle du være så heldig, at de varmende solstrejf titter ind af vinduerne, er kagen en herlig hyldest til solens besøg. Med andre ord; der er bestemt ikke nogen dårlige undskyldninger til ikke at bage denne kage. Forkæl dig selv og familien eller vennerne med forårssol af den allersødeste slags.

Kagen er bygget op i lag med dyb orange mangokompot inderst, gul mangomousse og hvid kokosmousse udenom og en bund af luftig kokoskage. Lagene ligger smukt og synligt, og kagen er pyntet simpelt, så kagen virkelig kommer til sin ret. Du kan selvfølgelig pynte og gøre, lige som du synes er flottest.

Reklame for Kitchen Aid

glutenfri moussekage med mango og kokos

 

Gør kagebagningen lettere

Kagen kan virke omstændig, og der er også en del processer, du skal igennem, men deler du det op over flere dage, kan det være lettere at overskue. Og selvom fremgangsmåden er lang, er det ikke så indviklet, som det ser ud. Du kan f.eks. dele kagebagningen over tre dage, og første dag lave mangokompot, anden dag lave mangomousse og på tredjedagen bage kokosbund, lave kokosmousse og samle kagen. Herefter kan du opbevare kagen på frost i op til tre måneder. Du kan altså bage kagen i god tid og hive kagen op af fryseren aftenen inden, den skal serveres. Så kan den temperere i køleskabet natten over, og du kan pynte den på dagen. Det er ingen skam at gøre det nemmere for sig selv. For mig skal kagebagning være hyggeligt, og det er det altså kun, hvis jeg har tiden til at hygge mig med det, og ikke samtidig skal stresse med alle mulige andre gøremål, fordi gæsterne banker på døren om en time.

Dertil kommer alle mine hjælpere i køkkenet. Uden dem ville jeg ikke kunne bage så meget, som jeg gør. De gør det sjovere og nemmere at bage. Heriblandt er selvfølgelig min elskede (ja, det er lige før, det er et kærlighedsforhold, jeg har til mine køkkenmaskiner 😆) mini foodprocesser fra Kitchen Aid. Den er lille, fiks og ikke mindst lynhurtig til at blende. Selv en store nødder blender den til fint mel på under 10 sekunder. Jeg bliver ved med at være begejstret over dens kunnen. Dertil er den super nem i brug og alle delene kan gå i opvaskemaskinen. Det handler ikke om at springe over, hvor gærdet er lavest, det handler om udstyr og at hjælpe sig selv. Det må man godt i min verden!

Hvad gør du for at have bedre tid til kagebagningen?ny kageteknik moussekage med mango

kageinspiration mouusekage