GLUTENFRI – MOUSSEKAGE MED MANGO OG KOKOS

Reklame for Kitchen Aid

Kokos-mangokage er solskin i kageform. Det er solstrejf lige ned i maven, når man tager en bid af den søde, bløde og smukke kage. Skinner solen ikke udenfor, kommer den i hvert fald til at gøre det indenfor, når du serverer denne kage. Og skulle du være så heldig at de varmende solstrejf titter ind af vinduerne, er kagen en herlig hyldest til solens besøg. Med andre ord; der er bestemt ikke nogen dårlige undskyldninger til ikke at bage denne kage. Forkæl dig selv og familien eller vennerne med forårssol af den allersødeste slags.

glutenfri moussekage med mango og kokos

Kagen er bygget op i lag med dyb orange mangokompot inderst, gul mangomousse og hvid kokosmousse udenom og en bund af luftig kokoskage. Lagene ligger smukt og synligt, og kagen er pyntet simpelt, så kagen virkelig kommer til sin ret. Du kan selvfølgelig pynte og gøre, lige som du synes er flottest.

moussekage med mango kokos

glutenfri kage med mango

Gør kagebagningen lettere

Kagen kan virke omstændig, og der er også en del processer, du skal igennem, men deler du det op over flere dage, kan det være lettere at overskue. Og selvom fremgangsmåden er lang, er det ikke så indviklet, som det ser ud. Du kan f.eks. dele kagebagningen over tre dage, og første dag lave mangokompot, anden dag lave mangomousse og på tredjedagen bage kokosbund, lave kokosmousse og samle kagen. Herefter kan du opbevare kagen på frost i op til tre måneder. Du kan altså bage kagen i god tid og hive kagen op af fryseren aftenen inden, den skal serveres. Så kan den temperere i køleskabet natten over, og du kan pynte den på dagen. Det er ingen skam at gøre det nemmere for sig selv. For mig skal kagebagning være hyggeligt, og det er det altså kun, hvis jeg har tiden til at hygge mig med det, og ikke samtidig skal stresse med alle mulige andre gøremål, fordi gæsterne banker på døren om en time.

Dertil kommer alle mine hjælpere i køkkenet. Uden dem ville jeg ikke kunne bage så meget, som jeg gør. De gør det sjovere og nemmere at bage. Heriblandt er selvfølgelig min elskede (ja, det er lige før, det er et kærlighedsforhold, jeg har til mine køkkenmaskiner 😆) mini foodprocesser fra Kitchen Aid. Den er lille, fiks og ikke mindst lynhurtig til at blende. Selv en store nødder blender den til fint mel på under 10 sekunder. Jeg bliver ved med at være begejstret over dens kunnen. Dertil er den super nem i brug og alle delene kan gå i opvaskemaskinen. Det handler ikke om at springe over, hvor gærdet er lavest, det handler om udstyr og at hjælpe sig selv. Det må man godt i min verden!

Hvad gør du for at have bedre tid til kagebagningen?

ny kageteknik moussekage med mango

GLUTENFRI – MOUSSEKAGE MED MANGO OG KOKOS

til 10-12 personer

MANGOKOMPOT
2 blade husblas
2 mango
2 økologiske citroner, saft og skal

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Skræl og skær mangoen ud i små, mundrette stykker. Kom mangoen op i en gryde med saft og skal fra citronerne, og lad det simre i 5-10 min. Blend mangokompotten til en fin og glat puré. Del mangopuréen op i to lige store portioner, og rør den udblødte og afdryppede husblas ud i den ene mangopuré (gem den anden til mousse). Fordel mangopuréen i en silikoneform (16 cm i diameter) eller en kagering spændt op med film i bunden og stil den på frost i min. 3 timer. Resten af kompotten skal bruges til mousse, så den kan du bare opbevare i gryden.

(gem lidt puré til at lave små mangoperler af – se evt. billede (formen er af silikone og hedder pearl)

MANGOMOUSSE
2 blade husblas
1/2 portion mangopuré (opskrift ovenfor)

15 g flormelis
1,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm mangopuréen forsigtigt op igen sammen med de 15 g flormelis. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og husblassen røres ud i kompotten. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt puréen og flødeskum sammen, gerne over flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet. Befri og placer det frosne mangoindlæg i en større silikoneform (18 cm i diameter) eller udvid kageringen til 18 cm spændt op med film i bunden. Fordel mangomoussen langs kanten og over mangoindlægget og læg kagen på frost i min. 3 timer.

KOKOSBUND
50 g kokosmel
50 g mandler (evt. smuttede)
50 g flormelis
50 g æggehvider
3 tsk flormelis
1 nip salt

Blend kokosmel, mandler og flormelis til fint mel i eksempelvis en mini foodprocessor. Pisk æggehviderne med flormelis til en lys og luftig marengs. Vend forsigtigt salt og kokos-mandelmelet i marengsen. Fordel massen i en kagering 18 cm i diameter og bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bunden køle af.

KOKOSMOUSSE
5 blade husblas
2,5 dl kokosmælk (ikke light)
75 g lyst rørsukker
1 nip salt
2,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun kokosmælk, rørsukker og salt op ved lav varme til sukkeret smelter (den må ikke koge). Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Lad det svale lidt. Pisk i mellemtiden fløden til let skum. Når kokosblandingen er håndvarm, vendes det i flødeskummet lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende, sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld kokosmoussen op i en sprøjtepose.

Samling: Flyt det frosne mangomousse-indlæg med mangokompot i en ny silikoneform (20 cm i diameter) eller udvid kageringen til 20 cm spændt op med film i bunden. Fyld nu kokosmousse rundt om og over mangomoussen, og pres forsigtigt kokosbunden ned i. Læg kagen på frost i min. 5 timer og gerne natten over – eller indtil kagen skal bruges. Kagen kan holde sig op til 3 måneder på frost.

IØVRIGT
100 g hvid chokolade
evt. gul pastafarve
mangoperler
gule stedmoderblomster

Klip et stykke kageplast i 4 cms højde, som passer til kagens omkreds. Temperer chokoladen, bland evt. lidt gul farve i chokoladen og smør et chokoladebånd på et kageplasten. Smør chokolade på et andet stykke kageplast og træk en kagespartel med riller ned gennem, så der dannes chokoladestave. Lad chokoladen på chokoladebåndet sætte sig en smule og beklæd så kagen med båndet. Når chokoladen er størknet, fjernes kageplasten. Lav mangoperler i en silikoneform med bittesmå huller (minipearl 7 mm) ved at fylde hullerne med mangokompot og frys den i en time. Pynt kagen med chokoladebånd, chokoladestave, mangokaviar og gule stedmoderblomster.

glutenfri kage glutenfrikage

kageinspiration mouusekage

DEL
VISSKJUL Kommentarer (21)
 1. Hvor ser den skøn og sommeragtigt ud. Skal helt sikkert prøves. Er dog ikke vild med kokos, så erstatter det nok med vaniliemousse

  1. Hvis du har en kagering (uden bund), kan du lave en bund ved at spænde husholdningsfilm udover kageringen. Giver det mening? 🙂

  1. Den højde, som kageformen er – 5/6 cm. Hvis du har brug for ekstra højde, kan du lægge kageplast langs kanten.

 2. Hej Ditte 🙂
  Har du et link til hvor man kan købe en silikoneform i ø16?
  Nu synes jeg at jeg har været inde på en del sider, men kan simpelthen ikke finde nogen.

 3. Hej Ditte Julie 🙂
  Tak for dine mega lækre opskrifter!
  Denne skal helt klart prøves, dog med lidt andre smage, da jeg ikke kan lide smagen af kokos :p

  Har du et link til et sted hvor man kan købe en silikoneform i ø16 og ø18?
  Nu synes jeg efterhånden jeg har været inde på diverse sider uden held -_-

  Hilsen Tania

 4. Så smuk en kage! Jeg har lige er par spørgsmål, håber det er i orden
  Er det rigtigt forstået at kagen er lavet på hoved og når den så er færdig har du vendt den om?
  Må jeg spørge hvor det flotte lagkage fad er fra?
  Kan se på din Instagram at du også har lavet en rabarber udgave, er den også med Kokusbund og mousse?
  Og Mange tak alle de gode opskrifter!

  1. Selvfølgelig ♥️ Det er helt rigtig forstået, at jeg støber kagen på hovedet, med bunden øverst, og så vender den ud på hovedet, når den skal serveres. Fadet er fra Pillivuyt. Opskriften på rabarberkagen kommer snart 🙂

 5. Hold da op hvor ser den lækker ud den kage Den MÅ jeg simpelthen forsøge mig med.
  Hvis man ønsker at lave den til 16-20 personer, tænker du så at det er muligt bare at gangen opskriften 1/2 gang op og så måske samle den i en 26 cm kagering? – Jeg tror nemlig jeg bliver upopulær på mit arbejde, hvis der ikke er nok til at alle kan smage

  Tak for masser af lækre opskrifter!!!

  1. Det har jeg ikke selv prøvet, men det vil jeg tro, at du sagtens kan. Tak for de søde ord ♥️

 6. Hej Ditte,

  Jeg har lavet din kage, og jeg synes den er blevet så fin! Den står nu i fryseren, men hvor længe før den skal spises, tænker du, at man skal tage den ud, så den når og tø op?

  Mvh
  Julie

  1. Gerne natten over, men ellers en gode 5-6 timer i køleskabet før, også en lille time ude inden.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.