5 nemme og hurtige hverdagsretter
4. august 2022

5 nemme og hurtige hverdagsretter

Det er vist efterhånden ingen hemmelighed, at aftensmad for mig skal gå stærkt. I en travl hverdag har jeg ikke tid til at stå at kokkerere i flere timer til aften – og mine unger vil formentlig heller ikke vente i flere timer… haha. Så derfor skal det altså gå stærkt hjemme hos os – og det ved jeg, at det også skal hos mange andre.

Til gengæld elsker jeg stadig at lave nærende aftensmad som smager skønt. Så her kommer 5 bud på velsmagende og nærende hverdagsretter som ikke tager mere end 30 minutter i køkkenet.

Friske forårsruller

Den her ret er virkelig et hit hjemme hos os. Ofte hjælpes vi alle tre med at snitte og hakke forskelligt grønt til vores friske rispapirsruller. Jeg ELSKER at have børnene med i køkkenet – det giver så meget nærvær og vi får talt sammen på en hel anden måde, end vi ellers gør i en travl hverdag. Samtidig giver det en langt større interesse for aftensmaden og en langt større lyst til at smage nye ting, når de har været med. Nogle aftener spiser vi udelukkende grøntsager og urter i vores forårsruller andre gange steger vi noget kylling eller nogle rejer til.

Thairet med nudler og friske grøntsager

Find opskriften på peanutsaucen lige her på Klub Ditte Julie. 

Glutenfri spinatvaffel med laks

Den her ret er en af mine go to-retter, når jeg er børnefri. Det tager 5 minutter og så har jeg en sund og virkelig velsmagende aftensmad. Tit topper jeg min glutenfri vaffel med skiver af røget laks, men jeg kunne også sagtens spise den med en god skinke, ost eller en hjemmerørt tunsalat. Det er lige, hvad jeg har lyst til på dagen, og hvis jeg for eksempel har rester af pålæg fra ungernes madpakke i køleskabet. Jeg rører som regel en eller anden form for dressing til min vaffel. Find opskriften på spinatvafler og en dildcreme på Klub Ditte Julie. 

Spinatvaffel med frisk spinat og laks

Hjemmelavet pizza

Hvem elsker ikke pizza til aftensmad? Hjemme hos os er det i hvert fald både børnene men skam også mig selv. Jeg har i mange år altid lavet glutenfri pizzabunde. Det gør jeg fordi, jeg synes det mætter mere og fordi, det er meget hurtigere end at lave en klassisk pizzabund på gærdej. Nu gør jeg det også, da jeg så vidt muligt forsøger at undgå gluten i min kost. Hjemme hos os laver vi næsten altid minipizzaer for, at vi på den måde kan få hver vores pizza – eller flere 😉 Så kan hver mand komme lige præcis dét fyld på, de bedst kan lide. Og samtidig så sparer vi lidt tid i ovnen, da de små pizzaer kræver mindre bagetid.

Mine ungers favorit er en klassisk margherita med tomat og ost.

Tomatpizza med basillikum og rødløg

Jeg selv svinger meget i, hvad jeg kommer på af topping. Men ofte noget med svampe og blue cheese.

Svampepizza med frisk spinat og urter

Barndomssalat

Jeg red utrolig meget som barn og havde en hest, som skulle passes. Derfor var der mange hverdagsaftener hjemme hos os, hvor der ikke var meget tid til at sidde rundt om bordet. Men samtidig så skulle jeg virkelig have en masse næring, så jeg kunne holde mig mæt. Min mor lavede derfor denne her salat flere gange om ugen hele min barndom – der er SÅ mange minder i den salat for mig. Nogen gange fik vi et pitabrød til. I denne opskrift finder du min mors salat og så et glutenfri pitabrød/bolle til. 

Aftensmadssalat med pitebrød til

One pot thai ret

Jeg har rejst utrolig meget i Asien og elsker at lade mig inspirere af det asiatiske køkken. Denne one pot opskrift er genial, da det kun tager den tid, det tager at snitte grøntsagerne og ellers skal den bare stå og hygge sig.

Thairet med nudler og friske grøntsager

Jeg håber, I kan bruge retterne og opskrifterne til inspiration til jeres hverdag.