Klassisk thai ret

2 portioner
Glutenfri

Denne ret laves ofte på travle hverdagsaftener hjemme hos os. Det er nemlig en af de nemmeste opskrifter til dato, som stadig smager sindssyg godt og som ydermere lader én drømme sig en smule væk til lysere og varmere himmelstrøg. Det er en opskrift på en onepot thai ret, hvilket betyder at hele molevitten bare skal i gryden, og vupti så er der aftensmad.

Ingredienser

KLASSISK THAI RET

1 stort fed hvidløg
1 stort rødløg
5 brune svampe
1 spsk kokosolie
1,5 l vand
100 g kejserhatte
4 forårsløg
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 bakke babymajs (100 g)
4 mini pak choi
0,5 glas rød karrypasta cooking sauce
1 spsk fish sauce
1 spsk soya
200 g risnudler

Fremgangsmåde Udskriv

1
KLASSISK THAI RET

Hak hvidløget fint, og skær et stort rødløg i både. Skær de brune svampe fint ud. Kom hvidløget, rødløget og de brune svampe i en stor gryde med kokosolie og svits det af.

Varm 1,5 l vand op i en gryde for sig selv.

Del de største kejserhatte i fire dele, mens de små kejserhatte blot skal i hele. Skær roden af forårsløgene og rens dem grundigt. Skær den hvide del af forårsløgene i fine ski- ver, mens den grønne del skæres groft. Skær den røde peberfrugt i grove stykker. Gulerødderne skæres i fine stave. Dine babymajs halveres på den lange led. Skær bunden af din pak choi, og del dem i to dele på den lange led.

Når hvidløget, rødløget og svampene er bløde tilsættes cooking saucen. Tilsæt soya og fish sauce.

Kom alle grøntsagerne samt risnudler i gryden med løg og svamp. Tilsæt det varme vand. Rør godt rundt i din gryde, så det hele blandes godt sammen.

Tag gryden af varmen og kom låg på. Lad thai retten stå i ca. 15-20 minutter til grøntsagerne er møre men stadig sprøde.