Banankage med mælkechokoladecreme
16. august 2017

Banankage med mælkechokoladecreme

10-12 personer

Ingredienser

Banankage
1 god vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1/2 tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnødder
Mælkechokoladecreme
200 g god mælkechokolade
1,5 dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g smør, koldt
I øvrigt
50 g god mørk chokolade, smeltet til pynt.
50 g god mørk chokolade, til krymmel
chokolade perler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Banankage
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen. Hæld dejen op i en justerbar kagering (20 cm i diameter). Bag kagen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad banankagen køle af.
2
Mælkechokoladecreme

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank. Rør til sidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.

3
I øvrigt

Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad. Smelt den ene portion chokolade og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer kagen med nogle fine chokolade streger. Tag den anden portion chokolade og blend, og kom det herefter op i en lille pose med guldstøv og ryst. Pynt kagen af med guldkrymmel og chokolade perler.

Banankage med mælkechokoladecreme med Finax

Jeg har lavet denne lækre og nemme banankage med mælkechokoladecreme. Jeg bliver simpelthen nød til at sige det endnu engang – jeg kan simpelthen ikke blive træt af en god banankage med chokolade. Jeg elsker at finde på nye udtryk og nye måder at lege på, men min banankage vil jeg helst ikke pille for meget ved, da den HOLDER 🙂 (ja, det gør den altså).

Men der hvor der godt må leges er i melet – særligt når jeg leger sammen med Finax. Du kan anvende den meltype du mest er til. Det kan være hvedemel, hvid hvede eller fuldkornsmel – kagen kan sagtens holde til det, og du anvender samme forhold som i opskriften uanset meltype. Jeg kan anbefale hvidt hvedemel!

Jeg køber altid lidt for mange bananer – om det er bevist, at jeg kan lave banankage vides ikke, men de ligger nærmest og taler til mig hele tiden “når vi bliver brune skal du lave en banankage” – hihi.

Det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med Finax – en lille banankage kan tiltrække meget opmærksomhed 😉

Foto by : mig selv og Skovdal & Skovdal

Flere opskrifter:

Citronsmåkager

Krydder donuts

Banankage med cognaccreme og juletoner

Flødeboller med rabarber, citron og pistacie

GemGem