Flødeboller med rabarber, citron og pistacie
7. marts 2016

Flødeboller med rabarber, citron og pistacie

5 flødeboller

Ingredienser

Flødebolleskum

14 stk. ODENSE, flødebolleskaller
150 g hvidt sukker
0,5 dl vand
80 g glukose sirup
100 g past. æggehvider
1 bøtte rabarber, frysetørrede

Pistaciemarcipan

200 g ren rå marcipan
½ økologisk citron, saften og skallen heraf
70 g pistacienødder

Pynt

50 g ren rå marcipan
pastafarve, Gl. rosa

Fremgangsmåde Udskriv

1
Flødebolleskum

Sukker, vand og glukose sirup varmes op i en gryde til 117 grader. Imens piskes æggehviderne let. Når sukkermassen har en temperatur på 117 grader hældes den ned til æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes. Pisk nu til sejt flødebolleskum. Tager tid.

Tilsæt de frysetørrede rabarber til flødebolleskummet og vend det sammen. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose, og klip et tilpas hul. Fyld flødebolleskallerne op med skum.

2
Pistaciemarcipan

Ælt marcipan, citronsaft og –skal sammen. Hak pistacienødder fint og kom dem op til marcipanmassen. Ælt det hele godt sammen og kom det gerne på køl i 30 minutter. Herefter udrulles pistaciemarcipanen til 0,5 cm tykkelse. Udstik 14 bunde til flødebollerne  (5-6 cm i diameter) – gerne så man lige kan se kanten. Udstik også 14 små ”blomster” som pynt/top, hvis du synes.

3
Pynt

Ælt marcipan og pastafarve sammen. Rul marcipanen tyndt ud. Udstik 14 små sommerfugle brug dem som pynt.

Påske – flødeboller med rabarber, citron og pistacie. De er friske og smager helt fantastisk! De er inspireret af Summerbirds udgave.

Flere opskrifter:

50 små forførende chokoladefristelser

Nem og super sprød pizzadej

Konfekt – trøffelkugler med honning

Fyldte chokolader med citron og saltkaramel

Vanilje panna cotta med kirsebær og mandelkiks

GemGem

GemGem