7. marts 2016
Flødeboller med rabarber, citron og pistacie
Ca. 5 flødeboller
Ingredienser
Flødebolleskum
14 stk. ODENSE, flødebolleskaller
150 g hvidt sukker
0,5 dl vand
80 g glukose sirup
100 g past. æggehvider
1 bøtte frysetørrede rabarber
Pistaciemarcipan
200 g rå marcipan
½ økologisk citron, saft og skal
70 g pistacienødder
Pynt
50 g rå marcipan
Pastafarve, Gl. rosa
Fremgangsmåde Udskriv
Flødebolleskum
Sukker, vand og glukose sirup varmes op i en gryde til 117 grader. Imens piskes æggehviderne let. Når sukkermassen har en temperatur på 117 grader hældes den ned til æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes. Pisk nu til sejt flødebolleskum. Tager tid.
Tilsæt de frysetørrede rabarber til flødebolleskummet og vend det sammen. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose, og klip et tilpas hul. Fyld flødebolleskallerne op med skum.
Pistaciemarcipan
Kom marcipan, citronsaft og –skal op i en skål og ælt det sammen. Hak pistacienødder fint i en minihakker og kom dem op til marcipanmassen. Ælt det hele godt sammen og kom det gerne på køl i 30 min. Herefter udrulles pistaciemarcipanen til 0,5 cm tykkelse. Udstik 14 bunde til flødebollerne (5-6 cm i diameter)– gerne så man lige kan se kanten. Udstik også 14 små ”blomster” som pynt/top, hvis du synes.
Pynt
Ælt marcipan og pastafarve sammen og rul marcipanen tyndt ud. Udstik 14 små sommerfugle brug dem som pynt.
Påske – flødeboller med rabarber, citron og pistacie. De er friske og smager helt fantastisk! De er inspireret af Summerbirds udgave.
Flere opskrifter:
50 små forførende chokoladefristelser
Konfekt – trøffelkugler med honning
Fyldte chokolader med citron og saltkaramel
Vanilje panna cotta med kirsebær og mandelkiks