4. maj 2018
Christianshavnerkage med hindbærflødeskum
6 personer
Ingredienser
NØDDEBUND (Christianshavnerkage)
100 gram hasselnødder
70 gram mandler
70 gram mandelmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
100 gram æggehvider
200 gram lyst rørsukker
HINDBÆRFLØDESKUM
150 gram hindbær, friske
50 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
I ØVRIGT
100 gram god hindbærsyltetøj
lidt hindbærstøv
hindbær til pynt, friske
marengskys eller marengsstave
spiselige blomster
Fremgangsmåde Udskriv
NØDDEBUND (Christianshavnerkage)
Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10 minutter til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Sæt tromlesætte på din KitchenAid (hakkehoved). Hak hasselnødder og mandler groft. Har du ikke et tromlesæt, kan de hakkes med en kniv. Blend mandelmel, vaniljesukker og bagepulver. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej marengs. Kom både nødder og mandelmel (blandingen) i æggehviderne og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i muffinsform, gerne af silikone. Bag dem ved 200 grader varmluft i 15 minutter til kagerne har sat sig. Lad kagerne køle af.
HINDBÆRFLØDESKUM
Mos hindbærrene med en gaffel sammen med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til den lige akkurat danner bløde toppe. Kom hindbærmosen i og pisk flødeskummet færdigt. Til det er sprøjtefast. Kom hindbærflødeskummet på sprøjteposen med en stor rund glat tylle.
I ØVRIGT
Befri kagerne fra formene og smør lidt hindbærsyltetøj ud på kagerne. Afsæt en fin top af hindbærflødeskum på hver kage. Pynt af med hindbærstøv, hindbær, marengs og spiselige blomster.
Christianshavnerkage med KitchenAid
En KitchenAid røremaskine er ikke “bare” en røremaskine, men meget mere end det. Jeg har i denne opskrift anvendt deres tromlesæt til at hakke mine nødder med. Dejlig enkelt. Jeg har kreeret en vaskeægte Christianshavnerkage med hindbærflødeskum – MUMS! Og så er den oven i købet lavet glutenfri.
Christianshavnerkage eller Christianshavnertærte – kært barn har mange navne og det er i den grad en sommerkage for mig! Jeg er pjattet med den lille kage. Jeg har gjort den glutenfri og løftet den en smule med en masse pynt af la Ditte 😉
Reklame for KitchenAid//Thuesen Jensen
KitchenAid Tromlesæt
Tromlesættet er virkelig godt til madlavning, og jeg bruger det naturligvis også i det søde køkken. Jeg hakker nødder, river æbler og gulerødder på det. Der hakkes også chokolade.
Jeg har i denne opskrift brugt ekstratromlerne til standmixer-råkostjern. I denne pakke medfølger:
– Fin rivetromle til hårde oste, chokolade, nødder m.m.
– Fin rivetromle til til ekstrafin rivning af hård ost, revet gulerod m.m.
– Kartoffelrivetromle til at rive kartofler og mange andre grøntsager.
Min dejlige trofaste hjælper 🙂 Hver gang jeg starter en køkkenmaskine, så er han der med det samme!
Se flere portionsanrettede opskrifter her:
Magiske portionstærter med konditorcreme og bær
Portionsanrettede pavlova med råmarinerede blommer og kirsebær