13. august 2015
Citrontærte med mandel og moussebomber
6-8 personer
Ingredienser
Mørdej
300 g kage hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
Citronfyld med mandler
150 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g lyst rør sukker
2 æg, str. M/L
1 nip salt
1 nip kage hvedemel
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
Bærmousse
3 blade husblas
100 g blandede bær, friske eller frosne
100 g hindbær, friske eller frosne
4 spsk lyst rørsukker
1 vaniljestang
1 citron, saften og skallen heraf
2 dl piskefløde
I øvrigt
hindbærstøv
friske hindbær og brombær
spiselige blomster og skovsyrer
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Sigt mel og flormelis i en stor skål. Smuldr smør heri mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Ælt æg i dejen. Stop med at ælte, så snart dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i minimum 30 minutter.
Citronfyld med mandler
Ælt marcipan, smør og sukker sammen. Ælt til der ikke er flere klumper af marcipan og smør. Tilsæt æg, salt, mel og citronskal og -saft og ælt til en homogen masse. Hak mandler og tilsæt.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og kom i en aflang tærteform. Kom mazarinfyldet i den ubagte tærte. Vag tærten ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærten køle og befri den da fra formen.
Se mine bedste tips til en sprød mørdej her.
Bærmousse
Udblød husblas i koldt vand. Kom bær, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang og citronsaft og -skal i en gryde og bring i kog. Når blandingen koger, skru da ned til middelvarme og lad gryden stå herpå i ca. 10 minutter. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud heri. Stil lagen på køl mens du pisker fløde. Pisk fløden til en let pisket flødeskum. Vend flødeskummen i lagen over 3 omgange for at bevare luftigheden i flødeskummen, og for at moussen ikke skiller. Kom moussen i en sprøjtepose og sprøjt moussen ud i små halvkugler (se billede) og kom på frys i ca. 2 timer.
I øvrigt
Befri moussebomberne fra deres form. Drys med hindbærpulver. Placér moussebomberne på tærtens top. Pynt med friske bær og blomster.
Jeg er KÆMPE fan af citrontærte og ikke mindst af mine nye tærteforme, så jeg kan simpelthen ikke lade være med at bage tærter 🙂 Derfor blev det til endnu en tærte idag – en mandelcitron tærte med bærmousse bomber af hindbær og skovbær – en sindssyg lækker kombination, hvis jeg selv skal sige det 😉
Jeg har denne gang prøvet at tage lidt billeder undervejs, for at vise, hvilke forme jeg bruger mv. – håber I vil kunne lide det.
Se mine bedste tips til at undgå at en mousse skiller i videoen her.
Rigtig god bagelyst! 🙂