Hjemmelavet rabarberis
26. maj 2018

Hjemmelavet rabarberis

6-8 personer
en bøtte is

Ingredienser

BAGTE RABARBER

375 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1/2 citron, saften heraf

RABARBERIS

3 dl piskefløde
3 dl minimælk
ca. 1/2 dl saft fra de bagte rabarber
8 past. æggeblommer
150 g lyst rørsukker
lidt mandelflager

Fremgangsmåde Udskriv

1
BAGTE RABARBER

Skær rabarberne i mindre stave (3 cm lange) og kom dem op i et ovnfastfad. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Mas dem sammen med lidt af sukkeret og kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og citronsaft op til rabarberne. Bag dem i ovnen ved 160 grader varmluft i 25 minutter. Kig til dem undervejs, og rør forsigtigt i dem. Lad dem herefter køle helt af (dette kan laves dagen før, hvis det er).

2
RABARBERIS

Varm fløde, mælk og rabarbersaft op i en tykbundet gryde ved lav varme. Imens piskes æggeblommer og sukker sammen med et piskeris. Hæld æggemassen op i den varme mælkeblanding og pisk imens. Lad cremen tykne og pisk den godt igennem. Cremen skal være ca. 85 grader. Hæld herefter cremen op i KitchenAid’s ismaskine, som er tilsluttet din røremaskine. Rør isen på ismaskinen i 10-15 minutter. Vend herefter de bagte rabarberstave i isen og kom den op i en aflang form (ca. 7 x 22 cm). Drys med lidt mandelflager. Stil isen på frost til du skal bruge den, men mindst 3 timer.

Hjemmelavet rabarberis med KitchenAid

Med den varme og alle de lækre rabarber som pipler op i vores haver lige nu, er det vidst på sin plads med en hjemmelavet rabarberis.

For at lave denne rabarberis kræver det du har en KitchenAid Ismaskine, som er en is-røreskål eller en helt almindelig ismaskine. Isen kan også godt laves uden maskiner, den vil blot blive lidt lind i sin konsistent.

Reklame for Thuesen Jensen // KitchenAid

KitchenAid ismaskine

KitchenAid ismaskine gør det muligt at lave hjemmelavet is, softice, sorbet eller frosne desserter så let som ingenting. Skålen passer til en KitchenAid Artisan. Selve skålen skal stilles på frost 24 timer før den skal bruges. Herefter kan ismassen hældes heri, og så skal isen røres igennem i 10-15 min. Det er vanvittig smart.

Jeg synes rigtig godt om ideen og hele koncept med din røremaskine kan meget mere end blot være en røremaskine! Jeg har lidt udfordringer med isskålen, hvis ikke den får nok i skålen. Skålen skal faktisk fyldes op med is, før den giver den effekt, som en ismaskine kan. Men resultatet af din is, er virkelig godt.

Men som meget andet udstyr, skal man lige lære det at kende og finde fidusen 🙂

Se flere is opskrifter her:

Hyldeblomst is uden ismaskine

Citron-lakrids is m. pistacie cookie dough

Regnbueis

Chokoladeispinde

Hjemmelavet is med sommerens bær og sylt

GemGem

GemGem