Regnbueis
6-8 personer
Glutenfri
Regnbue is kender vi vist alle fra vores barndom. Jeg husker tydeligt hvordan der blev byttet is over bordet “vil du have min chokoladeis, hvis jeg må få din hindbæris?”…
Jeg elsker at lave is og synes det er dejlig nemt og lige til – også uden en ismaskine, det ejer jeg nemlig slet ikke.
Jeg har leget med formene og udtrykket af den klassiske is af chokolade, hindbær og vanilje og støbt den som en islagkage.
Ingredienser
Chokoladeis
100 g god mørk chokolade, 70%
0,5 dl lyst rørsukker
3 past. æggeblommer
2 dl piskefløde
Vaniljeis
1 tsk vaniljepasta
0,5 dl lyst rørsukker
3 past. æggeblommer
2 dl piskefløde
Hindbæris
100 g hindbær, friske eller frosne
50 g syltesukker
0,5 økologisk citron, saften heraf
0,5 dl lyst rørsukker
3 past. æggeblommer
2 dl piskefløde
Chokoladepynt
150 g god hvid chokolade, 38%
I øvrigt
guldstøv
chrysanthemum
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeis
Hak chokolade og smelt over et vandbad. Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Vend forsigtigt de to masser sammen over flere omgange. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Hæld massen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil isen på frys i minimum 3 timer.
Vaniljeis
Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Hæld massen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil isen på frys i minimum 3 timer.
Hindbæris
Bring hindbær, syltesukker og citron i kog i en gryde. Lad det koge indtil bærrene er kogt møre. Lad lagen køle. Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Vend forsigtigt de to masser sammen over flere omgange. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Hæld massen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil isen på frys i minimum 3 timer.
Chokoladepynt
Temperér chokolade og smør den ud på et stykke kageplast eller en silikonemåtte med en kagespartel. Lad chokoladen sætte sig kort. Udstik først en stor cirkel (ca. 8-9 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker. Udstik herefter mindre cirkler med små udstikkere eller tyller. Kom chokoladen på køl. Når chokoladen har sat sig helt befries de forskellige chokoladelåg.
I øvrigt
Befri de tre is fra silikoneforme. Placér først chokoladeisen på et serveringsfad. Placér så vaniljeisen og til sidst hindbærisen. Pynt med chokoladelåg, guld og blomster.
Tips
Hvis du kun en enkelt form, kan islagkagen sagtens samles i en stor rung By Ditte Julie silikoneform. Støb en ismasse af gangen. Du kan også støbe i den samme form som jeg over tre omgange. Befri da hver is, når den er dybfrossen og lad stå (uden form) på frys til den skal bruges. Én ismasse hver dag i tre dage er også en dejlig overkommelig proces.