Citron-lakrids is m. pistacie cookie dough

4-6 personer

Is med cookie dough smager bare så himmelsk!

Jeg har lavet denne cookiedough med hvid chokolade, salt og grønne pistacienødder.

Flødeisen er med smag af citron og lakrids. Velbekomme!

Ingredienser

Cookie dough

120 g kage hvedemel
70 g smør, blødt
50 g lyst rørsukker
60 g brun farin
1 past.t æg
1 nip havsalt
100 g god hvid chokolade
50 g grønne usaltede pistacienødder

Citron-lakrids is

1 tsk vaniljepasta
1 dl lyst rørsukker
6 past. æggeblommer
1-2 spsk lakridssirup, saltet
2 økologiske citroner, skallen heraf
3 dl piskefløde
1 spsk lakridssirup, saltet

Fremgangsmåde Udskriv

1
Cookie dough

Rist mel af i ovnen ved 150 grader varmluft i 5-10 minutter. Lad det køle af. Pisk smør, rørsukker og brun farin til en luftig masse. Tilsæt æg og vend mel og salt i dejen. Hak chokolade og nødder fint og vend i dejen. Stil dejen på køl i minimum 1 time. Del herefter dejen i to lige store portioner. Af den ene portion trilles der en masse små kugler og af den anden portion laves to store cookies, som bages i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10-15  minutter.

Knus de bagte cookies og brug dem til pynt.

2
Citron-lakrids is

Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig og lys æggesnaps (det tager ca. 7-10 minutter). Vend lakridssirup og revet citronskal i æggesnapsen. Pisk fløde til en let skum og vend den forsigtigt i æggeblandingen ad 2 omgange. Vend cookie dough kuglerne i isen og hæld isen op i en brødform (7 x 25 cm). Stil isen på frys i minimum 3-4 timer. Pynt med knuste cookies og lakridssirup.