Vaniljelagkage med glaze
20. januar 2017

Vaniljelagkage med glaze

6-8 personer

Ingredienser

Vaniljemousse

3 blade husblas
1 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde
1,5 dl A38 1,5 %

Chokoladebund

70 g god mørk chokolade, 70 %
70 g lyst rørsukker
70 g smør
2 æg, str. M/L

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
lidt hvid pastafarve

Marcipanbånd

150 g ren rå marcipan
75 g flormelis
20 g glukosesirup
pink og hvid pastafarve
1/2 dl piskefløde (opsmøring)

Samling

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage – gerne to gange. Placer chokoladebunden på et kagefad og læg forsigtig moussen med glaze ovenpå bunden. Flet marcipanen sammen og rul marcipanen ud til et marcipanbånd, så det passer til kagen (lav gerne båndet en 5 mm mindre en kagens højde). Pisk fløden til flødeskum, og smør kagerne op, der hvor der skal være marcipanbånd og beklæd kagen med et marcipanbånd. Pynt af med rød skovsyrer eller andet lækkert.

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/2 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 1,5 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.  Hæld vaniljemoussen op i en silikoneform 16 cm i diameter eller anvend en justerbar kagering (16 cm i diameter). Beklæd bunden med husholdningsfilm og kanten med kageplast. Stil kagen på frost i mindst 3 timer. Forbered imellem tiden chokoladebunden og glazen.

2
Chokoladebund

Chokolade, sukker og smør smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Pisk godt mellem hvert æg. Hæld dejen op i en justerbar kagering (16 cm i diameter) og bag chokoladebunden ved 180 grader i 15-20 minutter. Lad bunden køle helt af inden den befries fra formen.

3
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den hvide pastafarve. Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader ca.

4
Marcipanbånd

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirp som sammen. Del marcipan i 3 dele (1 stor del hvid, en mellem del rosafarvet og en lille del meget pink). Pak marcipanen ind i husholdningsfilm og kom dem på køl i 30 minutter.

5
Samling

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage – gerne to gange. Placer chokoladebunden på et kagefad og læg forsigtig moussen med glaze ovenpå bunden. Flet marcipanen sammen og rul marcipanen ud til et marcipanbånd, så det passer til kagen (lav gerne båndet en 5 mm mindre en kagens højde). Pisk fløden til flødeskum. Smør kagerne op, der hvor der skal være marcipanbånd og beklæd kagen med et marcipanbånd. Pynt af med rød skovsyrer eller andet lækkert.

Vaniljelagkage med glaze

Min første kage i en række af en masse glaze kager. Har lavet en vaniljelagkage med vaniljemousse, chokoladebund, marcipanbånd og naturligvis glaze. Glaze er en gelemassen, som hældes over kagen, og danner en spejlblank hinde på kagen. Glaze kan bestå af mange ting fx. en kombination af sødmælk og mirror gele, eller en kombination af kondenseret mælk og glukosesirup og en kombination af frugtsaft/juice og husblas. Jeg vil via min youtube kanal guide jer igennem alle former for glaze de næste mange fredage.

Første video i min glaze serie består af kondenseret mælk og glukosesirup.

Glaze_lagkage_ditte_julie_jensen2

GemGem