Brombær dessert

Brombær_dessert_1Min kære kæreste fyldte 29 år den anden dag og ønskede jeg en brombær dessert med masse af marcipan og brombær, så det skulle han naturligvis få :)!! Jeg lavede derfor en mazarinkage med frysetørrede brombær og mandler, en lækker brombær-blårbærmousse med hvid chokolade pynt og brombær. Han blev meget meget glad, hvilket var det vigtigste! Men de smager også af mere 🙂

Jeg lavede denne brombær dessert til 12 mennesker.
 brombær_dessert2
Brombær dessert:

Mazarinkager
200 g lyst rørsukker
300 g rå marcipan
1 vaniljestang
300 g blødt smør
6 æg
75 g hvedemel
75 g mandler, fint hakket
20 g frysetørrede brombær

  • Pisk marcipan, smør, rørsukker og vaniljekorn sammen.
  • Tilsæt æggene, ét af gangen.
  • Tilsæt hvedemel og kom de fint hakkede mandler og frysetørrede brombær i dejen, og kom den i en sprøjtepose, og klip et stort hul.
  • Fyld 12 muffinsforme med mazarindej (gerne silikoneforme) og bag ved 180 grader i 20-25 min.
  • Lad den køle helt ned.

Brombær-blåbærmousse
4 blade husblas
100 g brombær
300 g blåbær
4 spsk lyst rørsukker
1 vaniljestang
1 økologisk citron, saften og skal
4 dl fløde

  • Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det.
  • Kom bær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang, citron saft og skal op i en gryde og bring i kog, når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 min.
  • Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas her i og rør rundt.
  • Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum.
  • Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi du gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller).
  • Kom moussen op i en sprøjtepose og fyld 12 små halvkugler med mousse, og stil på frost i ca. 2 timer. (halvkugleforme størrelse 5 cm i diameter).

Hvide chokoladebuer
100 g hvid chokolade

  • Temperer den hvide chokolade i en skål, som tåler microovn. Jeg hakker chokoladen fint, og smelten den langsomt i microovnen. Tjekker til den hvert 5 sek. Rør godt i den og sikre mig, at al chokoladen er smeltet og ikke overstiger 29-30 grader.
  • Skrab den tempererede chokolade ud på nogle stykker chokolade/kageplastik, og skrab dem efter med en spartel med riller, så du laver små smørebånd. Form den forsigtigt sammen i et glas, så de kan sætte sig.
  • Befri dem for kageplastik og hav dem klar til at komme på kagen.

(skulle der være mere chokolade tilbage, gemmer jeg det altid til næste gang på et stykke bagepapir) 🙂

Samling og pynt
Lidt skovsyrer
12 friske brombær eller blåbær
1 dl fløde pisket til flødeskum

  • Placer de afkølede mazarinkager på et fad, og kom en brombær-blåbærmousse kugle på, og kom en lille flødeskums klat ved siden af og placer et brombær herpå og pynt med en hvid chokoladebue og skovsyrer.

Rigtig god fornøjelse 🙂 !!

brombær_dessert brombær_dessert1brombær_dessert

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Hej DJ

    Tænker at jeg vil lave en stor kage. Hvilken str. Springform tror du jeg skal bruge? Vil også bruge jordbær, da min mand ikke er tosset med blåbær.

    Tak
    På forhånd.

    Mia

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram